Raspberry Pi Imager, de stichting brengt een officiële tool uit om een OS op de Raspberry te installeren!

Bijgewerkt 24 augustus 2020 - 0 Opmerkingen - , , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Op 5 maart kondigde de Raspberry Pi Foundation de release aan van een nieuwe officiële tool, genaamd Raspberry Pi Imager, bedoeld om de installatie van besturingssystemen op de SD-kaart van de Raspberry Pi te vereenvoudigen.

Wat is deze nieuwe tool waard, welke verbeteringen ten opzichte van de bestaande, is hij echt nuttig? Dat zullen we zien!

Hoe een SD-kaart flashen met Raspberry Pi Imager?

Als je het gebruik van de software in detail wilt verkennen, hebben we een tutorial geschreven over het gebruik van Raspberry Pi Imager om een besturingssysteem op je bord te installeren.

Een eenvoudige oplossing die geschikt is voor alle besturingssystemen, maar niet echt nieuw.

Er zijn veel manieren om SD-kaarten te maken en we hebben zelf verschillende artikelen over het onderwerp geschreven, voor Windows of Linux.

Het duurde inderdaad lang voordat elk besturingssysteem een kaart op een andere manier flitste. Het is echter enige tijd geleden dat er een tool is verschenen die compatibel is met alle besturingssystemen: Balena Etcher, een grafische tool voor het maken van afbeeldingen die, net als Raspberry Pi Imager, beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux.

In feite lijkt er weinig verschil te zijn tussen Etcher en de nieuwe Raspberry Pi Imager: inter-os compatibiliteit; eenvoudige grafische interface; 3-staps kopie. We zijn op een bijna volledige gelijkwaardigheid. Maar zijn er dan echt verschillen?

Vergelijking tussen Balena Etcher en Imager.
Boven Balena Etcher, onder Raspberry Pi-afbeelding. Op interfaceniveau kunnen we spreken van een zekere gelijkenis …

Nog een paar opties, voornamelijk een automatische download.

Als Balena Etcher en Raspberry Pi Imager daarom erg op elkaar lijken, is Raspberry Pi Imager meer gespecialiseerd en biedt enkele extra functies.

Eerste verbetering, Raspberry Pi Imager kan het downloaden van de afbeelding voor u aan, wat Etcher niet toestaat. Een manier om het leven van beginners gemakkelijker te maken en ervoor te zorgen dat de geïnstalleerde versie altijd de meest up-to-date is.

Om deze automatische download mogelijk te maken, zoekt Raspberry Pi Imager bij het opstarten naar een bestand. .json op de website van de stichting. Het bestand bevat de links naar de laatste versies van de verschillende afbeeldingen.

De lijst met systemen is direct te downloaden vanaf de website van de stichting.

Het is natuurlijk mogelijk om in plaats daarvan een gepersonaliseerde afbeelding te gebruiken door de optie te selecteren "Use custom" in plaats van een voorgestelde afbeelding.

Andere meer anekdotische verbeteringen, de aanwezigheid van een optie "Erase" waardoor de SD-kaart in FAT 32 kan worden geformatteerd, evenals die van een optie "Misc utility images" waardoor een beschadiging van het EPROOM-geheugen op een Raspberry Pi 4 kan worden gecorrigeerd. Handige opties, zeker, maar dat zou al met een paar rechtermuiskliks en andere bestandskopieën kunnen worden gedaan. Laten we het grensvlaksuiker noemen …

Maar hadden we dan zo'n tool nodig?

Was deze tool echt nodig? Technisch gezien niet, maar misschien ergens anders …

Conclusie dus een aantal leuke ontwikkelingen maar die niet veel toevoegen aan een technisch probleem dat al lang opgelost was. En toch, betekent dit dat het geheel niet van belang is? Het is verre van zeker!

Als de tool technisch gezien uiteindelijk relatief weinig oplevert, brengt het wel ergens anders.

Als Balena Etcher al een tool zou aanbieden met bijna dezelfde functionaliteiten, zou zijn status als extern project voor de stichting problemen kunnen opleveren.

Minder bekend, omdat Etcher niet direct verbonden is met de stichting, is het nooit volledig een standaard geworden binnen de gemeenschap, wat betekent dat er vandaag de dag nog steeds veel verschillende technieken worden gebruikt, moeilijk voor beginners om te navigeren. .

Niet gecontroleerd door de stichting, zou de tool kunnen worden ontwikkeld op een manier die niet compatibel is met de behoeften van deze. In deze context is het moeilijk om het standaard als een tool aan te bevelen aan de kopers / beginners van Raspberry.

Merk op dat Etcher gratis software is, zoals Raspberry Pi Imager, dus niets zou de stichting hebben belet om zijn eigen versie van de software te onderhouden in plaats van een eigen versie te bouwen. Ze vonden het waarschijnlijk gemakkelijker en minder beperkend om dat te doen.

De echte uitdagingen: eenvoud en standaardisatie.

Als deze nieuwe tool dus relatief weinig op technisch niveau brengt, zou het de stichting uiteindelijk in staat moeten stellen om een soort gestandaardiseerde methode te creëren die de verschillende besturingssystemen gemeen hebben om de Raspberry SD-kaart te installeren. Een methode die ze bijvoorbeeld kunnen opnemen in de Pi-gebruikershandleiding, in hun tutorials, video's, enz.

Omdat de aanmaakstap van de SD-kaart de eerste is in het gebruik van de Raspberry Pi, zal de bediening ervan grotendeels gestandaardiseerd en vereenvoudigd zijn, en dat is precies wat de stichting, maar ook de gemeenschap, had nodig hebben!

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
De Raspberry Pi 4 komt aan in een 8 GB RAM-versie! Monitor je Raspberry Pi met eZ-servermonitor Lees de Linux-partitie van een Raspberry SD-kaart van Windows en Mac. Bedien een 3D-printer op afstand met de Raspberry Pi en Octopi. Maak een SD-kaart van Windows, Mac of Linux met Raspberry Pi Imager.
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!