Photo du dessus du Raspberry Pi 400

De Raspberry Pi 400 is zojuist uitgebracht, een computer IN een toetsenbord voor 70 €!

Bijgewerkt 2 november 2020 - 0 Opmerkingen - , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

De stichting heeft zojuist, zoals gewoonlijk onverwacht, de release vandaag aangekondigd van een nieuwe versie van de Raspberry Pi, de Raspberry Pi 400, die fundamenteel anders is dan zijn voorgangers!

Laten we eens kijken wat deze nieuwe machine te bieden heeft, wat er in zit, voor wie het is en natuurlijk waar je het kunt kopen.

Koop de Raspberry Pi 400

Waar koop je de Raspberry Pi 400?

Laten we beginnen met het punt dat velen van u interesseert: waar u de Raspberry Pi 400 kunt kopen.

De Raspberry Pi 400 wordt momenteel verkocht in twee verschillende aanbiedingen:

Momenteel is de Raspberry Pi 400 nog niet overal op Amazon verkrijgbaar, maar het zou heel snel moeten gebeuren!

Bekijk de beschikbaarheid van de Raspberry Pi 400 Bekijk de beschikbaarheid van de Raspberry Pi 400 Kit

De Raspberry Pi 400, een computer in een toetsenbord!

Als je de jaren 80 en de beroemde Commodore 64 kent, bereid je dan voor op een golf van herinneringen met deze Pi 400.

Inderdaad, net als de computers van de jaren 80, is deze nieuwe Raspberry een computer die rechtstreeks in het toetsenbord is geïntegreerd !

Foto van Raspberry Pi 400
De nieuwe Raspberry Pi 400 is een computer, direct in een toetsenbord!

Ja, dat heb je goed gelezen en gezien, een complete computer in een toetsenbord, uiteraard zonder scherm.

Een goed idee is nooit te oud om uitgeleend te worden.

In plaats van haar invloeden te verbergen, claimt de stichting haar inspiratie luid en duidelijk, expliciet verwijzend in haar blogartikel naar de machines “BBC Micros, ZX Spectrums en Commodore Amigas”.

Maar als de basis was geïnspireerd door deze oude pc’s, dan is dat niet alleen uit nostalgie, maar vooral uit het praktische aspect, dat niet alleen een kwestie van kracht is, maar ook een kwestie van uiterlijk, van bediening en vooral van het geval van de framboos, van bulk.

Photo d'un bureau met een Raspberry Pi 400 installatie.
In tegenstelling tot pc’s uit de jaren 80 is de Raspberry Pi 400 slechts 2 centimeter dik.

Met deze nieuwe Raspberry Pi 400 geen hoesjes meer, kabels overal op het bureau, etc. Een stroomkabel, een kabel voor het scherm, eventueel een kabel voor de muis, allemaal rechtstreeks vanaf het toetsenbord.

De Raspberry Pi 400 is gebaseerd op een licht versterkte Raspberry Pi 4.

Technisch gezien is de Pi 400 gebouwd op basis van de Raspberry 4, dezelfde poorten, dezelfde grafische mogelijkheden, hetzelfde geheugen, dezelfde voeding, etc.

De GPIO-poorten zijn natuurlijk behouden en gemakkelijk toegankelijk aan de voorkant van het toetsenbord dat is bedoeld voor connectoren.

Het enige technische verschil is de processorsnelheid, die naar boven wordt herzien, van 1,5 Ghz voor de Raspberry 4 naar 1,8 Ghz voor de Raspberry 400.

De vorm van de Raspberry Pi 4 is ook volledig opnieuw ontworpen om plaats te bieden aan dit nieuwe formaat, zoals blijkt uit deze afbeelding van de stichting.

Deze afbeelding van de stichting toont de verschillende onderdelen, toetsenbord, thermische plaat, Pi 4 nieuw formaat.

Nog een verschil, dankzij zijn minder compacte vorm en het gebruik van geïntegreerde koellichamen (het grijze deel van de afbeelding hierboven), zou deze Raspberry Pi 400 veel minder moeten verwarmen dan de Raspberry Pi 4, wat de tests van François van de site framboise314.fr.

Courbe de température du Raspberry Pi 400 sous forte charge processeur.
Temperatuurcurve gedurende 30 minuten met 100% CPU-belasting.

Eindelijk, voor wie is deze Raspberry Pi 400 bedoeld?

Een nieuw model, de grondslag van de radicalering en de benadering van de geschiedenis van een ervaren gebruiker, van het niveau van de lichaamsbouw.

Met dit nieuwe model staat de stichting in schril contrast met haar historische benadering die niet erg gericht was op gebruikerservaring, althans op fysiek niveau.

De Raspberry Pi 400 zou daarom een ​​uitstekend kerstcadeau moeten zijn, zoals voorgesteld door de stichting, die spreekt over de complete set voor de Raspberry Pi 400 als het perfecte ‘kerstochtend’-product, met alles in de doos, Pi 400, kabels, officieel muis, voeding, voorgeïnstalleerde SD-kaart, de officiële beginnershandleiding , enz. Het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met je scherm of je tv!

Complete foto-kit van Raspberry Pi 400.
De volledige Raspberry Pi 400-kit

Maar goed, want dit jaar zal Kerstmis waarschijnlijk binnenshuis plaatsvinden: /.

Naast kinderen zou deze nieuwe Raspberry Pi twee andere doelgroepen kunnen interesseren:

  • Allereerst mensen die op zoek zijn naar een zeer goedkope pc voor kantoor- en internetgebruik zonder concessies te doen aan de bruikbaarheid.
  • Ten tweede ontwikkelaars en andere elektronica-enthousiasten die gemakkelijk kunnen ontwikkelen en testen op dezelfde machine, terwijl ze een schone werkomgeving behouden!

Van onze kant verbergen we het niet voor u, dit product heeft ons echt verleid en zal helemaal zijn plek vinden op ons bureau!

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Flits de groene LED aan boord van de Raspberry Pi. Schakel een LED aan en uit met de Raspberry Pi en Python. De Raspberry Pi 4 komt aan in een 8 GB RAM-versie! Maak een Raspberry Pi-cluster met Docker Swarm Hoe een programma draaien bij het starten van de Raspberry Pi?
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!