Apprendre à programmer en Python avec la Raspberry Pi

Leer programmeren met Python 3 en de Raspberry Pi, inleidende cursus.

Bijgewerkt 29 mei 2019 - 0 Opmerkingen - , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

We weten dat veel van onze lezers willen leren coderen en hun eigen software voor Raspberry Pi willen bouwen, maar weten niet hoe of waar ze moeten beginnen.

Dat is goed, de Raspberry Pi is uitgevonden om iedereen te laten leren programmeren!

Dankzij deze tutorial leer je de basisprincipes van Python, waarmee je eenvoudige software kunt maken, met name om apparatuur te bedienen die is aangesloten op de Raspberry Pi.

Het materiaal dat nodig is voor deze Python-cursus

Om deze cursus te volgen heeft u alleen de volgende materialen nodig:

Je moet ook je Raspberry Pi kunnen bedienen, hetzij via scherm / toetsenbord, of op afstand in SSH (zie onze tutorial over het onderwerp).

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is meer voor beginners. Het gaat niet in op de details van een zeer geavanceerd gebruik van Python, maar het zal je in staat stellen om de basis van deze taal te ontdekken.

De aldus verworven kennis zou u nog steeds in staat moeten stellen om de meeste programma's uit te voeren die u nodig heeft, maar u moet ook de basisbeginselen aanreiken waarmee u zelf aanvullende kennis kunt opdoen.

Deze cursus is oorspronkelijk gemaakt met het doel om te worden gegeven aan een klas eerstejaars informaticastudenten, om hen kennis te laten maken met Python in een uurlijks volume van ongeveer 8 uur.

Deze cursus is ontworpen om te dienen als presentatieondersteuning die aan het einde van de sessie zal worden uitgedeeld zodat de studenten het als een volledig beoordelingsblad kunnen gebruiken. Je zult ook enkele zinnen zien die betrekking hebben op dit soort presentaties, zoals de groepsvormingsregels, we laten ze over aan alle docenten die erdoor geïnspireerd willen worden.

Als je mensen moet trainen om Python te gebruiken, met name in de specialismen Digital and Computer Science, enz., Kun je deze presentatie zonder rechten opnieuw gebruiken!

We vragen alleen om de bron van de cursus te vermelden!

Python-punten gezien in deze cursus

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Overzicht van Python, zijn geschiedenis en gebruik
 • Installatie van de ontwikkelomgeving
 • Ontdek de Python-shell
 • Maak een eerste Python-script
 • Gebruik variabelen en lees gebruikerswaarden
 • Begrijp het begrip typen in Python
 • Manipuleer en toon tekst
 • Gebruik wiskundige operatoren
 • Gebruik voorwaarden in uw programma's
 • Herhaal acties met loops
 • Hergebruik code met functies
 • Zoek en gebruik de code van anderen met de Python- en Pip-bibliotheken
 • Knip je programma af met "import"
 • Bestanden lezen en schrijven met Python
 • Linux-opdrachten uitvoeren met Python
 • Verbind Python met een database en gebruik MySQL
 • Oefening, maak een Python-programma dat een API gebruikt
 • De beste plaatsen om hulp te vinden bij Python

Klein lexicon

Deze cursus introduceert het gebruik van computerbasics, zoals variabelen, maar aangezien het bedoeld is voor studenten die al enige programmeerbasics hebben, wordt hun interesse niet altijd in detail behandeld.

Hier is een kleine woordenlijst om u te helpen het belang van deze basisconcepten te begrijpen.

 • Variabele: een manier om een unieke naam die niet verandert, te koppelen aan een waarde die kan veranderen. Om bijvoorbeeld het aantal beurten van een spel, dat geleidelijk zal evolueren, op te slaan onder de naam "number_turn", om het gemakkelijk te vinden.
 • Loop: een manier om een actie te herhalen zonder deze meerdere keren in het programma te hoeven schrijven. Geef bijvoorbeeld 1, 2, 3 …, 1000 weer, zonder dat u 1000 keer de opdracht hoeft te typen die wordt gebruikt om weer te geven.
 • Voorwaarde: een manier om een deel van het programma alleen uit te voeren als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Geef bijvoorbeeld 1, 2, 3 …, 1000 weer, maar geef het getal in rood weer, ALLEEN als het groter is dan 5 en kleiner dan 10.
 • Typen: karakteriseer de inhoud van een variabele om te weten of deze cijfers, tekst, een waarde van het type true of false, een reeks waarden, enz. Bevat.
 • Functies: een manier om een deel van de code onder een unieke naam te groeperen om het gemakkelijk te kunnen noemen zonder het te herschrijven. Als we bijvoorbeeld vaak inschakelen als we zien, zullen we daarvoor een functie maken, die we elke keer zullen aanroepen, in plaats van steeds dezelfde gecompliceerde code opnieuw te typen.
 • Een bibliotheek: een reeks functies die betrekking hebben op hetzelfde onderwerp, bijvoorbeeld het verzenden van e-mail, en die zijn gegroepeerd zodat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt en in elk programma kunnen worden geïntegreerd.

Inleiding tot Python met de Raspberry Pi

U kunt deze cursus in volledig scherm vinden op het volgende adres: https://raspberry-pi.fr/cours/slides-python-introduction.html


Wil je verder gaan met Python, heb je een completere tutorial nodig? Bekijk de cursus van onze partner Éléphorm om Python te leren!

Je kunt ook Patrice Clément's boek "Python and Raspberry pi" krijgen.


Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Aansluiten en gebruik maken van een GSM SIM800L module met de Raspberry Pi (zonder batterij). Schakel de camera-LED uit voor Raspberry Pi. De Raspberry Pi Pico, een microcontroller van $ 4 gemaakt in Raspberry! Koop de Raspberry Pi 4 en zijn accessoires om de valkuilen te vermijden. Release van de nieuwe Raspberry Pi 3B, wat nieuw, welke prijs, waar te kopen?
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!