disque dur

Creëer een SIN met je Raspberry Pi en Samba.

Bijgewerkt 21 december 2017 - 0 Opmerkingen - , , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Een van de veelvuldgeuren van de Raspberry Pi is het creëren van een lokaal multimediaopslagsysteem, vaak NAS (Network Attached Storage) genoemd.

Dus vandaag gaan we uitleggen hoe je een SIN te maken op uw Raspberry Pi met behulp van SAMBA software.

Kortom, het artikel zal u kennis laten maken met hoe u een harde schijf op het lokale netwerk met de Raspberry Pi en Samba, waarop alle multimedia-apparaten (computer, televisie …) in staat zal zijn om toegang te krijgen zonder te worden aangesloten op het.

De voorwaarden voor het installeren van een SIN

Allereerst is het belangrijk om het nodige materiaal voor deze realisatie te presenteren.

Neem bij voorkeur harde schijven aangedreven via een stopcontact om het energieverbruik van de Raspberry Pi te verlichten.

Configuratie van de Raspberry Pi

Zodra je alle benodigde hardware hebt, de Raspberry actief is en je bent verbonden met SSH, kun je beginnen met het bijwerken van je Raspberry Pi

sudo apt update
sudo apt upgrade

Zodra de updates zijn voltooid, zullen we de openbare en private records maken die beschikbaar zullen zijn op de SIN.

sudo mkdir /home/shares
sudo mkdir /home/shares/public
sudo chown -R root:users /home/shares/public
sudo chmod -R ug=rwx,o=rx /home/shares/public

De NAS-server maken met Samba

Met de basisconfiguratie van de Raspberry Pi gedaan, zullen we nu in staat zijn om de SIN zelf te installeren. We gaan Samba gebruiken, een software die het netwerken van een harde schijf kan beheren, zodat we er toegang toe hebben vanaf elk besturingssysteem of computer dat is aangesloten op het netwerk.

Dus we beginnen met het installeren van Samba op de Raspberry Pi met behulp van de volgende opdracht:

sudo apt install samba samba-common-bin

Daarna bewerken we het configuratiebestand.

sudo nano /etc/samba/smb.conf

Als u verbindingen met uw SIN wilt beperken door verificatie aan te vragen, gaat u naar de online

##### Authentification #####

en voeg de volgende regel net hieronder

security = user

Om particuliere opslagruimten te beheren, gaat u nu naar de [homes]. Als u wilt kunnen schrijven (bestanden verzenden) naar uw SIN, controleert u of het bestand de volgende regel bevat:

read only = no

Ten slotte, helemaal onderaan het bestand, zullen we parameters toevoegen met betrekking tot de toegang tot het openbare deel van de SIN:

[public]
  comment= Public Storage
  path = /home/shares/public
  valid users = @users
  force group = users
  create mask = 0660
  directory mask = 0771
  read only = no

Sluit het bestand door het op te slaan en samba opnieuw op te starten

sudo /etc/init.d/smbd restart

Nu gaan we een gebruiker toevoegen aan samba. In ons voorbeeld zullen we de gebruiker pi toevoegen.

sudo smbpasswd -a pi

Een multimediaapparaat toevoegen

Als u een USB-stick of een harde schijf wilt toevoegen om meer opslagruimte te krijgen, is het uiteraard mogelijk. Als u de zaken wilt vereenvoudigen als u meerdere apparaten wilt aansluiten, u apparaten het beste één voor één aansluiten/configureren.

Begin met het aansluiten van je apparaat op je Raspberry Pi. Het eerste wat je daarna moet doen, is detecteren welke naam de Framboos ermee heeft geassocieerd. Voer hiervoor de opdracht uit om dit uit te voeren

dmesg

Over het algemeen is de naam van de media sda1 maar dit kan vooral veranderen als u meerdere apparaten hebt aangesloten.

Let op, uw apparaat moet worden geformatteerd met een Linux-bestandssysteem (ext3, ext4, enz.). Als dit niet het geval is, u dit opmaken met de volgende opdracht (vervangen sda1 door de naam van uw apparaat als het anders is).

umount /dev/sda1
sudo mkfs.ext4 /dev/sda1

Maak vervolgens een directory waarin het apparaat zal worden gemonteerd om toegankelijk te zijn via de SIN, en geef het de nodige lees-/schrijfrechten

sudo mkdir /home/shares/public/disk1
sudo chown -R root:users /home/shares/public/disk1
sudo chmod -R ug=rwx,o=rx /home/shares/public/disk1

De naam van de map (disk1 in het voorbeeld) maakt niet uit, zet degene die je wilt in staat zijn om het gemakkelijk te vinden op het netwerk. Zodra dit is gedaan, monteer het apparaat in deze map.

sudo mount /dev/sda1 /home/shares/public/disk1

Monteer de apparaten aan het begin van de Raspberry Pi

In dit stadium van de installatie is er inderdaad een probleem. Bij het opnieuw opstarten van de Raspberry Pi, de peripers niet noodzakelijkerwijs monteren. Om dit te corrigeren, bewerkt u het fstab-bestand.

sudo nano /etc/fstab

en voor elk apparaat, voeg de volgende regel aan de onderkant van het bestand (wees voorzichtig niet om het verkeerd te krijgen over de naam van het apparaat en de directory waarin het moet worden gemonteerd)

/dev/sda1 /home/shares/public/disk1 auto noatime,nofail 0 0

Verbinding maken met de NAS-server

Onze SIN is nu opgezet, dus ik moet uitleggen hoe ik er verbinding mee kan maken. Ik ben niet van plan om het te doen voor alle besturingssystemen, het is vrij vergelijkbaar voor iedereen. Houd er rekening mee dat u voor smartphones verbinding maken met een app zoals Bestandsexpert voor Android of File Explorer op IOS.

Als u verbinding wilt maken vanuit Windows, gaat u naar het venster Deze pc klikt op het tabblad Computer en klikt vervolgens op Een netwerkspeler verbinden.

De brief van de lezer maakt niet uit, maar je moet weten waar de Raspberry Pi is op het netwerk. hetzij op naam of op zijn ip-adres. Als je de naam van je Raspberry Pi nooit hebt gewijzigd, moet je verbinding kunnen maken met de openbare directory door \raspberrypipublic en de private directory met de gebruikersnaam (in ons voorbeeld pi) door \raspberrypipi

Nu heb je een geweldige ZONDE met je Raspberry Pi! Het enige wat je hoeft te doen is het installeren van een media-centrum op een tweede Raspberry Pi om een multimedia-systeem aan de top!

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Raspberry Pi, hoe op te starten vanaf een USB-stick of een externe harde schijf. De prijs van de Raspberry Pi 4 versie 2 GB RAM zakt naar $ 35! Lancering van de Raspberry Pi Zero WH, als de nul GPIO in aanvulling. Hoe je een servomotor bestuurt met de Raspberry Pi Installeer Shadow op Odroid, hoe je een gaming-pc maakt met (bijna) een Raspberry Pi!
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!