De prijs van de Raspberry Pi 4 versie 2 GB RAM zakt naar $ 35!

Bijgewerkt 24 augustus 2020 - 0 Opmerkingen - , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Ter gelegenheid van de achtste verjaardag van de Raspberry Pi kondigde de stichting in een blogpost een prijsdaling aan van het laatste model Raspberry Pi, en dit voor de middenklasse-versie, dat wil zeggen de 2 GB RAM.

Je kunt de Raspberry Pi 4 2 GB nu tegen de nieuwprijs van 38 € vinden op kubii.fr, maar je zult even moeten wachten op een update bij Amazon.

Zie de prijs op kubii.fr Zie de prijs op amazon.fr

Met de Pi 4 had de stichting een range-systeem geïntroduceerd.

Tot juni 2019 en de release van de Pi 4 als er natuurlijk verschillende modellen van Pi waren (1A, 1A +, 1B, nul, 2B, 3B, etc.), bestond hetzelfde model maar in één versie , wat het voordeel had dat de catalogus relatief duidelijk was.

De Raspberry Pi 4 had dingen veranderd sinds hij beschikbaar was in 3 versies, met als verschil de hoeveelheid RAM (1, 2 en 4 GB), en natuurlijk de prijs ($ 35, $ 45 en $ 55).

Deze aanpassing had zeker de keerzijde dat de catalogus iets minder duidelijk werd, maar het had de stichting in staat gesteld haar historische prijs van $ 35 te behouden, terwijl de mogelijkheid overbleef om over te schakelen naar een meer gespierde configuratie. Een manier voor de stichting om niet overweldigd te worden door haar concurrenten.

Een daling van de prijs van RAM aan de leverancierszijde, waardoor de stichting haar prijzen kan verlagen

Hoe kon de stichting de prijs van de Raspberry Pi 4 in zijn 2 GB-versie verlagen? Welnu, geen geheim, een verkoper die zijn prijs verlaagt, kan maar 3 hendels gebruiken. De marge verkleinen, de stichting doet al niet veel; Door het fabricageproces te verbeteren, kan men zich voorstellen dat dat van de fundering al goed is geoptimaliseerd; Het verlagen van de kosten van zijn grondstoffen, de enige mogelijke oplossing.

Momenteel is het enige verschil dat een prijsverschil tussen de drie versies van de Raspberry Pi rechtvaardigt, de hoeveelheid RAM. Het blijkt dat de prijs van RAM na een piek in 2018 blijft dalen, niet in de laatste plaats door enorme Chinese investeringen in deze sector.

Prijsevolutie van een DDR4 RAM-kit van het merk Corsair. (Bron: linuxreviews.org).

Het is deze prijsdaling, direct doorberekend aan de klanten, waardoor de stichting nu de prijs van de 2 GB-versie kan verlagen.

Een prijs die al bij Kubii up-to-date is, maar nog niet overal terug te vinden is.

Het kan natuurlijk even duren voordat de prijsdaling overal is doorberekend.

Maar zoals altijd reageerde onze partner kubii.fr erg snel en je kunt de Raspberry Pi 4 2 Go nu voor ongeveer 38 € thuis vinden!

Voor andere verkopers stellen we ons voor dat een prijsdaling heel snel zou moeten volgen, vooral bij Amazon.

Sommige vragen rijzen na de prijswijziging.

Is het slechts een promotie of een permanente prijsdaling?

Als de prijsdaling het gevolg is van een verandering in de markt, en zelfs als de stichting heeft gewacht op een ietwat speciale gelegenheid (de 8e verjaardag van de Pi), wordt de daling goed aangekondigd als permanent.

U hoeft dus geen voorraad in te slaan, de prijs zal waarschijnlijk niet stijgen!

Welke toekomst voor de andere modellen?

Laatste vraag die rijst, nu het 1 GB-model evenveel kost als het 2 GB-model, wat gebeurt er dan mee?

Ook hier is de reactie van de stichting duidelijk. De productie van het 1GB-model wordt om ondersteuningsredenen gehandhaafd, maar de prijs blijft $ 35. Voor dezelfde prijs kunnen we ons echter voorstellen dat de meeste mensen voor het 2 GB-model zullen kiezen.

Wat betreft het model van 4 GB, de prijs blijft hetzelfde als voorheen, $ 55, dus laten we hopen dat de prijs van RAM blijft dalen!

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Gebruik een domeinnaam met de Raspberry Pi om deze via internet toegankelijk te maken. Bitcoin uitgelegd aan mijn grootmoeder, inleiding voor beginners. Hoe vind je het IP-adres van je Raspberry Pi? Koop uw Raspberry Pi 3B + en zijn accessoires, onze koopgids! Geef uw Raspberry Pi een vast lokaal IP-adres.
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!