Illustration flat design du Bitcoin expliqué à ma grand mère.

Bitcoin uitgelegd aan mijn grootmoeder, inleiding voor beginners.

Bijgewerkt 24 december 2017 - 0 Opmerkingen - , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Je hebt waarschijnlijk gehoord van Bitcoin. En ik ben er zeker van om twee redenen: je leest dit artikel; en zelfs mijn grootmoeder hoorde over Bitcoin.

En laten we serieus zijn, mijn oma koopt nog steeds chamonix. Het is duidelijk nog niet terug in de 21e eeuw. Als, door pech, veranderen we de volgorde waarin ze meestal schakelt haar TV, kan ze vast komen te zitten in de voorkant van het scherm "HDMI 1" voor 10 minuten …

Dus dingen zijn simpel: als mijn grootmoeder gehoord van Bitcoin, zo heb je.

NB: Of je bent mijn overgrootmoeder, en ik heb een paar vragen voor je, zoals "Waar is de schat begraven?", "Dus, we hebben een goed uitzicht vanaf daar?" of "Wat was het recept voor uw oranje jam?"

Dus ja, mijn grootmoeder hoorde over Bitcoin. Behalve dat mijn oma het niet begreep. Voor haar, en voor veel mensen, Bitcoin is nieuw, het is ingewikkeld, het is virtueel en het maakt haar een beetje bang. Kortom, voor mijn grootmoeder, Bitcoin, ze begrijpt het niet en het ziet er gevaarlijk uit.

Behalve dat Bitcoin er gevaarlijk uitziet, oké, maar het is ook erg modieus. We horen meer en meer over, de "traditionele" media besteden artikelen, debatten en rapporten, zelfs France 2 praat erover, en mijn oma, bah ze houdt van France 2.

Ook vertegenwoordigt het potentieel een hoop geld … Onvermijdelijk, het vraagt, het daagt, het maakt zelfs, een beetje, droom. Het heeft de geur van gemakkelijk geld, de smaak van nieuwigheid en bovendien, het is nog steeds echt start-up natie.

In mijn hoofd zei ik tegen mezelf slechts een ding: "Deze kerst, verplicht, het zal bitcoin praten tijdens de familie maaltijd".

Behalve dat, bah is niet per se geweldig nieuws voor mij …

Want als mijn oma klaar is met het uitleggen van het verhaal dat ze op tv zag.
Dat mijn oom erop stond dat "dit alles virtueel is, het bestaat niet", maar natuurlijk ook dat "bitcoin wordt gebruikt om drugs en wapens te kopen" (ik hoop als bonus een reflectie op Linux en het darknet te hebben).
Dat mijn tante zal hebben uitgelegd dat "in ieder geval, ik begrijp het toch niet".
Dat mijn andere oom zal hebben gemerkt "hij vraagt zich nog steeds af of het een goede investering zou zijn".
Dat mijn tweede tante zal hebben gemerkt dat "ding over gesproken op facebook en hij zei dat, dan moet het waar zijn".

Kortom, als iedereen zijn mening heeft en niemand het meer in twijfel wil trekken, zullen ze zich tot mij wenden en me hart vragen: "Nou, jij die een computerwetenschapper is, wat denk je van bitcoin".

Mens in volledige facepalm

Het leven van een computer wetenschapper is altijd een verrassende mix van vragen en vermoeidheid … En geloof me, je hebt een vermoeidheids 's' nodig.

Maar deze keer zag ik ze de sagos komen! Ik laat me niet overrompelen, oh nee.

Het is zondag 17 december 2017 en vanaf vandaag heb ik officieel een week om mijn wapens voor te bereiden, mijn pen te slijpen en het perfecte artikel over Bitcoin te schrijven: Bitcoin uitgelegd aan mijn grootmoeder.

Een week om een eenvoudig artikel te schrijven, begrijpelijk voor iedereen, zo nauwkeurig en zo compleet dat ze geen vragen meer hebben, dat ze precies weten wat Bitcoin is.

Iets dat hen in staat stelt om te begrijpen hoe het werkt, waar het voor is, wat het brengt, hoe je het kopen, en vooral, hoe Bitcoin onze relatie met geld en informatie in twijfelt.

Dat voor een keer ze begrijpen dat nee, de waarheid is niet de tv-verslag dat praat over Bitcoin als een manier om drugs te kopen, wapens of financiering van terrorisme. Dat al deze zogenaamde deskundigen van de trays niets begrijpen, verwarren, uitvinden, bedriegen en bedriegen de ander.

Kortom, ik heb een week om een artikel te schrijven waarvan ik hoop dat het hen, en misschien anderen, in staat zal stellen om echt een complex onderwerp te begrijpen, dat van Bitcoin, zonder te stoppen aan het oppervlak. Een artikel goed genoeg dat het een referentie over het onderwerp kan worden, zodat wanneer een persoon vraagt "wat is Bitcoin?", een ander antwoordt "dat is het".

Het is een lange 7 dagen … Het is een week les…

Wat is Bitcoin?

In eerste instantie had ik nagedacht over het doen van een lang ingewikkeld artikel om in detail uit te leggen wat Bitcoin was, hoe het werkte, enz. Kortom, een boek gecondenseerd in een blogpost. Alleen hier vond ik het resultaat te ingewikkeld, niet duidelijk genoeg. Kortom, een beetje saai …

Dus uiteindelijk zei ik tegen mezelf dat de eenvoudigste, als ik echt wilde een artikel dat zou zelfs uitleggen aan mijn grootmoeder wat Bitcoin was, goed het was om te chatten met haar, haar vragen te beantwoorden aan haar, om te proberen om haar te begrijpen mijn wereld voor mij.

In de rest van dit artikel zal ik daarom een dialoog voorstellen, met de vragen van mijn grootmoeder en de antwoorden die ik haar heb gegeven (allemaal een beetje in orde gebracht, zodat het logisch en leesbaar is).

Waar heeft iedereen het over?

Dus al oma, Bitcoin is een valuta, niet een eend. Dus zeggen we "bite-cogne" (dat is erg pijnlijk), en niet "bite-corner" (dat is echt niet praktisch).

Maar zo niet, Bitcoin wordt een cryptocurrency genoemd. Het is niet de enige, of echt de eerste cryptocurrency, maar het is ongetwijfeld de bekendste en meest gebruikte.

Een cryptocurrency? Wat is dit voor ding?

Een oma cryptogeld is een virtuele valuta, dat wil zeggen een valuta die geen fysieke vertegenwoordiging heeft en niet gegarandeerd of erkend wordt door de staat of een officiële financiële autoriteit. Dit betekent dat de staat geen echte waarde aan deze munt erkent, en daarom is zijn waarde volledig speculatief.

Behalve dat een cryptocurrency, bah het ook andere kenmerken heeft die niet noodzakelijkerwijs alle virtuele valuta's hebben. Er zijn drie andere voorwaarden om een cryto-valuta te zijn.

Ten eerste moet de munt bilateraal zijn. Dit betekent dat u deze virtuele valuta moet kunnen kopen met een staatsvaluta (bijvoorbeeld Bitcoin kopen met dollars), en dat u ook een staatsvaluta moet kunnen kopen met die virtuele valuta (bijvoorbeeld dollars kopen met Bitcoin).

Dan moet het verdeeld worden. Dit betekent dat deze valuta niet door een centrale entiteit mag worden uitgegeven of gereguleerd, maar dat deze moet worden gebaseerd op een gedecentraliseerd computernetwerk (meestal aangeduid als een "Peer-to-peer"-netwerk), d.w.z. een netwerk of verschillende mensen rechtstreeks met elkaar uitwisselen, en waar informatie wordt verspreid en opgeslagen in dat netwerk in plaats van op een centraal punt.

Het moet worden beveiligd door een cryptografisch werkbewijsmechanisme. Dit betekent dat wanneer twee mensen de valuta op het netwerk wisselen, om ervoor te zorgen dat het veilig is, de netwerkcomputers veel zeer complexe en lange berekeningen moeten uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat een enkele persoon (of zelfs honderd mensen) niet in staat zal zijn om valse transacties te maken.

Een diagram van serverarchitectuur en peer-to-peer architectuur.

Bitcoin is gebaseerd op een gedecentraliseerde architectuur, of "peer-to-peer" architectuur, d.w.z. de verschillende computers in het netwerk communiceren rechtstreeks.

En zie je, oma, elk van deze punten is super belangrijk voor Bitcoin!

Omdat het bilateraal is, u het verkopen en kopen. Dus het heeft een prijs, wat wordt genoemd "een ruilwaarde" (om het simpel te zeggen, de wisselkoers is de prijs waartegen een goed wordt gekocht en verkocht). Aangezien het wordt verdeeld, betekent dit dat niemand zijn waarde of hoeveelheid kan veranderen, zodat kan het niet worden geregeld. Ten slotte, aangezien het gebaseerd is op het bewijs van het werk, is het volkomen veilig en onvervalsbaar, zonder dat één persoon het hoeft te verifiëren (wat het vorige punt garandeert).

Het is ingewikkeld, kun je het niet eenvoudiger maken?

Goede oma, kortom, Bitcoin is een virtuele valuta, niet erkend door de staten, die niet is gebaseerd op een voorraad van grondstoffen, dat is niet gereguleerd, niet falsifieerbaar, en dat kan worden gekocht of verkocht tegen een officiële valuta.

Ah, ja, ik vergat, bitcoin is geen elektronische valuta, want voor de wet, een elektronische valuta is gewoon normale valuta (zoals de euro of dollars), maar in een computer. Dus dat betekent dat het wordt erkend en gereguleerd door de staat, niet zoals Bitcoin.

Wie heeft Bitcoin gemaakt, wat te doen en waarom heeft iedereen het erover?

Maar als het niet de staat, wie heeft Bitcoin gemaakt?

Dus eigenlijk niemand weet echt wie Bitcoin gemaakt.

Op tv dacht ik dat het een Japanner was?

De media willen elk jaar een artikel uitbrengen om te zeggen dat ze "de uitvinder van Bitcoin" hebben gevonden, maar in feite weten ze er niets van.

Officieel is Bitcoin gemaakt door Satoshi Nakamoto (en zijn naam, Satoshi, wordt nog steeds gebruikt om de kleinst mogelijke eenheid van Bitcoin te definiëren, d.w.z. 1 honderd miljoenste bitcoin). Dus ja, dus je zou kunnen zeggen, "Hij is een Japanner" … Maar eigenlijk niet, want Satoshi Nakamoto is in feite slechts een pseudoniem.

Er zijn een heleboel theorieën die hebben verspreid, en veel mensen denken dat dergelijke of dergelijke is Satoshi Nakamoto (ik ben niet van plan om u de lijst, maar er is een Wikipedia-pagina over het onderwerp als je wilt kijken). Maar in werkelijkheid, niemand weet het, we zijn niet eens zeker of het echt een man Satoshi Nakamoto, als het gebeurt, het is als een groep die zich verschuilt achter een persoon.

Maar het is dus niet gevaarlijk als we niet weten wie Bitcoin heeft gemaakt?

Nee, het is eigenlijk niet gevaarlijk om twee redenen.

Ten eerste bestaat Satoshi Nakamoto niet meer. Niemand kan contact met hem opnemen voor, ongeveer, 5 of 6 jaar, en hij besloot te verdwijnen. En aangezien hij nog steeds een genie is, zullen we hem waarschijnlijk nooit vinden. Maar plotseling betekent het dat hij niet meer werkt aan Bitcoin.

Toen satoshi Nakamoto, creëerde hij Bitcoin, maar hij zette de code die de machine verandert in "gratis". Dat wil zeggen, iedereen kan het lezen en zien hoe het werkt.

Om u een voorbeeld te geven, het is als het besturen van een auto die je niet kent de fabrikant van, maar of 10 andere zeer ernstige wereldwijde fabrikanten waren in staat om de hele auto te demonteren, kijken naar elk onderdeel, zet het weer in elkaar, en ze zeggen: "het is goed, het werkt geweldig, er is geen risico". Nou eindelijk is het echt veiliger dan het besturen van een auto die je kent de fabrikant, maar waar de andere 9 niet kon controleren.

In plaats van te geloven dat de persoon die verkoopt u de auto (en dus heeft een belang bij liegen tegen u om het te nemen), gelooft u de andere 10 mensen die hebben gecontroleerd en die geen belangenconflicten.

Maar als iemand hem kent, weten we waarom hij het Bitcoin Satoshi ding heeft gemaakt?

Satoshi Nakamoto, maar dat is voor een keer, ja, we zijn er vrij zeker van waarom hij Bitcoin heeft gemaakt.

In feite, als Satoshi bitcoin gemaakt was het omdat hij niet graag de manier waarop "normale" geld werkte. Kortom, hij haatte het wordt gereguleerd door de banken en de staat. Het idee is dat omdat je leeft in een wereld waar je geld nodig hebt de hele tijd, wie controleert het geld kan doen wat ze willen.

Als het de staat is, is het niet cool. Want het betekent dat als je in een dictatuur leeft, je volledig geblokkeerd bent, je niet weglopen, je geen kranten kopen, je niets doen. Maar als het de banken zijn, is het nog erger. Want dat betekent dat zelfs in een democratie, in feite, het zijn de banken die kunnen beslissen wie het recht heeft om een krant te creëren, die kan lopen voor het kantoor, enz., want voor dit alles kost het geld, en ze controleren de bankrekeningen.

Maar hoe weten we dat hij daarom Bitcoin heeft gemaakt?

In feite, Bitcoin, Satoshi niet alles te creëren. Hij baseerde veel op een oud ding genaamd B-Money. B-Money was een voorstel voor een anoniem monetair systeem, en dat begon te worden verspreid in cypherpunks kringen (een beetje zoals cyberpunks, maar voor veiligheid en wiskunde als je wil). En deze omgeving, het is nogal naar verluidt zeer dicht bij anarchistische bewegingen.

Dus we weten dat Satoshi was een echte fan van B-Money (hij vertelde mensen op forums of via e-mail), en ideeën die achter. En deze ideeën kennen we goed, want Wei Dai de maker van B-Money, hij heeft er uitgebreid over gesproken op online forums, hij schrijft artikelen, enz.

Dus in feite, Bitcoin is een anarchistische ding?

Ja, maar nee. Kortom, toen het werd gemaakt, was het doel van Bitcoin duidelijk filosofisch en politiek: om een parallel, ongereguleerd en potentieel anoniem monetair systeem te creëren. Het belangrijkste verschil tussen normaal geld en Bitcoin was de gedistribueerde kant en niet-regulering.

Dus oorspronkelijk, ja, het was nogal anarchistisch.

Maar vandaag moeten we toegeven dat het filosofische en politieke aspect van Bitcoin veel is veranderd. Ik ga niet alles in detail uitleggen, maar naarmate de tijd verstreek, toen het populair werd, verloor Bitcoin veel van zijn oorspronkelijke filosofie.

Kortom, Bitcoin vandaag is van belang voor meer en meer mensen, en veel verschillende politieke stromingen zeggen dat er een grote klap te spelen. Alle politieke stromingen zien Bitcoin (en cryptocurrencies in het algemeen) als kansen, maar niet hetzelfde.

Ik zal vereenvoudigen een beetje om snel te gaan oma, maar in principe voor nu is het zo.

Voor liberaal rechts is dit een kans om een perfect systeem van vrije concurrentie in te voeren.
Dit is precies wat Adam Smith (de schepper van het kapitalisme), een systeem van monetaire uitwisseling zonder enige staatsregulering, had theoretiseerd. Voor liberalen is Bitcoin een kans om een financieel systeem te creëren dat is gebaseerd op geen fysieke aandelen (zoals goud), zonder enige controle, volledig gewijd aan handel en beursspeculatie en waar alleen vraag en aanbod de markt bepalen. Kortom, het is de volledig vrije markt, beheerd door de "onzichtbare hand" theorie.

Voor links is dit een kans om uit een financieel systeem te komen dat in handen is van de grote fortuinen en de banken.
Dus, het is dichter bij de basisideeën, Bitcoin zou een manier zijn om de vrijheid van uitwisseling en dus informatie te garanderen. Het is bijvoorbeeld een manier voor oppositiekranten of klokkenluiders om zich te bevrijden van de financiële controle van de staat (bijvoorbeeld WikiLeaks biedt aan om te doneren aan Bitcoin, omdat hun traditionele bankrekening is geblokkeerd door de grote banken en de VS). Met dit in gedachten zou Bitcoin in de eerste plaats een middel zijn om een democratischer parallel financieel systeem te creëren.

Voor het centrum en voor de meerderheid van de mensen, het is gewoon een noviteit.
Voor de overgrote meerderheid van de spelers zijn ze nog niet echt geïnteresseerd in Bitcoin, het maakt ze een beetje bang, omdat ze niet begrijpen wat het is, maar dat is het. Voor hen heeft Bitcoin geen specifieke politieke of filosofische hoop. Het is niets meer dan een technisch innovatieve manier om geld uit te wisselen.
Banken zien het bijvoorbeeld als een manier om bankoverschrijvingen veilig en sneller te maken, particulieren een aantrekkelijke financiële investering, handelaren een nieuw betaalmiddel met mogelijk lagere kosten dan bankkaarten, enz.

Voor de meeste acteurs is het anarchistische aspect van de begindagen volledig verdwenen.

Wat denk je? Hoe gaat het eruit zien?

Wat Bitcoin betreft, ik denk dat voor nu zijn er nog een paar van de drie, maar dat de eerste en laatste winnen. Naar mijn mening zal de anarchistische kant in een bepaalde tijd volledig uit Bitcoin zijn verdwenen. Vooral nu vertegenwoordigt de handel een zeer groot percentage bitcointransacties, en het beperkt veel het gebruik ervan als valuta. En de rest is een hoop besparingen.

Aan de andere kant zijn er andere cryptocurrencies (bijvoorbeeld Monero), waar de situatie anders kan zijn, maar deze valuta's zijn nog niet zo populair als Bitcoin.

Kortom, ik denk dat de ideeën achter Bitcoin niet zomaar zullen verdwijnen, omdat Bitcoin andere valuta's heeft toegestaan, maar ze zullen verdwijnen uit Bitcoin zelf.

Omdat er andere dingen zijn dan Bitcoin?

Hola ja! Er zijn tientallen en tientallen cryptocurrencies anders dan Bitcoin. Het heet de Altcoins, voor Alternatieve Munten. Maar we gaan nu niet in detail, ik zal het je de volgende keer uitleggen, anders verdwalen we.

OK. Maar waarom heeft iedereen het dan over Bitcoin? En waarom zeggen mensen dat je ze moet kopen? Is het omdat het nieuw is?

Nee, in feite bitcoin is niet echt nieuw. Zoals ik al zei, Bitcoin is geïnspireerd door B-Money, die dateert uit 1998. Van zijn kant begon Satoshi te werken aan Bitcoin in 2007, maar de officiële ingebruikname van Bitcoin datum is 2009.

Dus Bitcoin is niet oud, dat is zeker, maar we kunnen niet zeggen dat het nieuw is.

In feite, als we meer en meer praten over Bitcoin, en als meer en meer mensen willen kopen, is het omdat de prijs is gestegen op een manier die gewoon ongelooflijk. Om u een idee te geven, in 2016, op het jaar bitcoin ging van 300 tot 900 euro per stuk. En in 2017, van 1000 tot 15.000 euro…

Bitcoin's evolutiecurve sinds de oprichting van een op hol geslagen markt in 2017.

Het is duidelijk dat sinds 2017 de prijs van Bitcoin enorm is gestegen in een bijzonder kleine tijd.

Dus als iedereen het nu over Bitcoin heeft, is dat vanwege de stijgende prijzen. De potentiële winsten zijn absoluut enorm, en mensen willen investeren in Bitcoin omdat ze hopen te profiteren van deze prijsverhoging ook.

Het probleem is dat ze niet altijd begrijpen hoe Bitcoin werkt, of cryptocurrencies in het algemeen.

Na, het is ook begrijpelijk, een dergelijk tarief van winstgevendheid is ongehoord. Om de situatie te begrijpen, stel je voor dat een persoon eind 2016 voor $ 1.000 bitcoin heeft gekocht. Door dezelfde Bitcoin vandaag door te verkopen, zou deze persoon meer dan $17.000 verdienen, een 1700% rendement! Dus noodzakelijkerwijs, in vergelijking met de 0,75% van de A-boekje …

Sommigen hadden geluk, of voelden de juiste ader, en maakte grote winsten op, totdat ze miljonairs. Dus de media praten erover, het grote publiek begint er interesse in te hebben, en velen vragen zich af of het niet de moeite waard zou zijn om in Bitcoin te investeren. En een hele economie die al in de sector gevestigd is, maakt gebruik van deze mogelijkheid om veel geld te verdienen, wat vooralsnog deze prijsstijging in stand houdt.

Daarom heeft iedereen het vandaag over Bitcoin, het is een totaal speculatieve markt geworden, maar ook ongelooflijk winstgevend, populair en potentieel zeer riskant!

Is Bitcoin gevaarlijk? Is het legaal? Is dit een oplichterij?

Maar bitcoin is niet verboden?

Nou, nee, waarom zou het verboden zijn?

Ik weet het niet, het is niet illegaal? Als het niet wordt erkend door de staat is het niet toegestaan door de wet, is het?

Helemaal niet oma, Bitcoin is volkomen legaal. Niets verbiedt u (althans in Frankrijk), om Bitcoin te kopen, ruilen, vasthouden of verkopen.

Dus ja, de staat herkent Bitcoin niet echt, maar het verbiedt het niet. In feite is het nog vrij jong, en het is nog maar net begonnen te worden geregeld.

In Frankrijk zijn we onderworpen aan het Europese recht, en in het geval van Bitcoin passen we daarom een bevel van het Europees Hof van Justitie toe, dat Bitcoin definieert als betaalmiddel, maar niet echt een valuta.

Wacht, ik krijg mijn mobiele telefoon, ik ga je de exacte tekst te vinden … Hier, het decreet zegt hij:

De virtuele valuta "bitcoin" is een middel tot contractuele betaling en kan enerzijds niet worden beschouwd als een lopende rekening of als een storting van fondsen, een betaling of een overschrijving. In tegenstelling tot vorderingen, cheques en andere handelseffecten (…), is het daarentegen een middel om rechtstreeks te worden vereffenbaar tussen de marktdeelnemers die deze overeenkomst aanvaarden. arrest van het Europees Hof van Justitie van 22 oktober 2015.

Dus zie je, de EU zegt bitcoin bestaat, en het verbiedt het niet. Voor hen is het in feite een betaalmiddel, omdat het door actoren (in principe mensen of bedrijven) wordt gebruikt als betaalmiddel. En omdat het een betaalmiddel is, is Bitcoin niet onderworpen aan T.V.A. En wees voorzichtig, het is geen bankrekening, een spaarboek of iets anders.

En dan is er nog een laatste punt, het ding over cheques, vorderingen, enz. Kortom, de EU geeft aan dat Bitcoin direct is tussen mensen, wat betekent dat het niet afhankelijk is van een bank (de zogenaamde een vertrouwde derde partij).

In feite is het vrij goed geschroefd hun definitie …

Er is nog steeds een trucje, ik weet niet of je het gemerkt hebt, maar deze tekst spreekt specifiek Bitcoin… Het is dus niet direct van toepassing op andere cryptocurrencies. Maar hey, ik denk dat een rechtbank zou een soortgelijk oordeel voor een Altcoin direct op basis van dit artikel.

Maar ik dacht dat Bitcoin werd gebruikt om drugs, wapens of terroristen te kopen? Ze hadden het erover in het verslag.

Die oma, het is vooral een oude legende die een zwaar leven heeft. Gewoon omdat ze zeggen dat het op tv betekent niet dat het waar is, vooral als het gaat om computers …

Ik ga je niet vertellen dat Bitcoin nooit wordt gebruikt voor criminele doeleinden. Maar dat is een zeer klein deel van het gebruik ervan, minder dan 3 tot 6% in 2016 volgens statistieken van de New York Times, en nogmaals, het moet vandaag sterk zijn afgenomen met de opening voor het grote publiek en handelaren.

Deze meneer lijkt echt te weten over Bitcoin, ik bedoel, hij heeft zelfs schildpad bril. Alleen de deskundigen en mijn voormalige philo leraar hebben … en dat is niet mijn voormalige philo leraar …

In feite, als tv-rapporten altijd zeggen dat Bitcoin wordt gebruikt om drugs te kopen, om wapens te verhandelen, of om terrorisme te financieren, is het vanwege een mengsel van verschillende dingen:

  • Omdat TV probeert om mensen bang te maken om de kijker aan te trekken (we trekken meer mensen door te praten over de drugsdealers die Bitcoin gebruiken dan door te praten over computerwetenschappers die ingewikkelde software bouwen op basis van het netwerk).).
  • Omdat de "experts" uitgenodigd om de tv-toestellen niet begrijpen en ze zijn bang voor wat ze niet weten.
  • Omdat er sprake is van een over-mediatisering van minderheid, maar meer verkopers gevallen, zoals het geval van SilkRoad (een truc van online drugsdealers).
  • Omdat tv-stelden experts (en presentatoren / journalisten) vaak verwarren Bitcoin, Darknet en Hackers.
  • Omdat experts, journalisten en presentatoren allemaal geloven dat Bitcoin onvindbaar is.

Simpel gezegd, voordat de prijs van Bitcoin omhoog schoot, was niemand geïnteresseerd, behalve computerwetenschappers en economieonderzoekers. Dus de enige keer dat we erover spraken was indirect, als hij betrokken was bij grote gevallen die eng zijn, zoals drugs, wapens, terrorisme, enz.

Dit is typisch het geval van SilkRoad, een website gehost op het darknet (een soort van parallel internet), en die drugs, wapens en anderen (maar vooral drugs) verkocht. Omdat de site een discreet betaalmiddel nodig had, maar ze konden geen contant geld gebruiken door een commissie te nemen, gebruikten ze Bitcoin.

Dus toen de site werd stilgelegd door de FBI, de FBI schreeuwde het van de daken (uiteraard, het was een mooie overwinning en een goede gelegenheid om propaganda te maken). En de media namen het onderwerp over, het benadrukte de kracht van de VS, de strijd tegen drugs, het maakte mensen bang en dus was het veel publiek. En natuurlijk spraken ze over Bitcoin! En zo creëer je een reputatie…

Later, toen in Frankrijk de "experts" van de tv-toestellen hun mening moesten geven over Bitcoin, niet wetende dat het onderwerp (waarom zouden ze het weten, het is niet hun werk), ze deden net als iedereen, zochten ze naar "Bitcoin" op Google.

En in plaats van het lezen van technische, lange, ingewikkelde artikelen geschreven door ontwikkelaars, wetenschappers en gebruikers, namen ze de eenvoudigste artikelen te begrijpen. Degenen die het best overeenkwamen met hun sociale omgeving, hun ideeën, wat ze denken is een betrouwbare bron. Met andere woorden, ze lazen de pers artikelen, die allemaal sprak over de SilkRoad zaak, Darknet, hackers, drugs, wapens, en zelfs (zoals het onderwerp van het moment) terrorisme.

Vanaf dat jaar werd hun mening gegeven, "het is nieuw, het gaat over drugs, het is op het darknet, het is niet traceerbaar, ik begrijp niet alles, het is eng, dus het is gevaarlijk". En ze gaven hun mening over de tv-toestellen. Ze namen een bepaald geval, alle gemengd, geëxtrapoleerd, zonder verdere reflectie, het negeren van ronduit de andere toepassingen van Bitcoin, of het feit dat de overgrote meerderheid van het verkeer is gebaseerd op "normaal" geld.

En zodra reputatie is gecreëerd, is er niets meer te doen.

Met elke nieuwe verschijning van Bitcoin in de media, zoeken we een expert uit te nodigen en we nemen degenen die al over het onderwerp hebben gesproken. Deze experts worden al snel "Bitcoin-experts" in de ogen van het publiek, maar ook journalisten of producenten, en ze voeden deze vicieuze cirkel van verkeerde informatie verder.

En dit is hoe een grote heksenjacht wordt gelanceerd, zonder samenzwering, zonder noodzakelijkerwijs een specifiek doel te hebben, zonder georganiseerd te worden; gewoon door een mix van domheid, luiheid, onwetendheid, gebrek aan tijd om te werken en ethiek om te controleren …

NB: De hier beschreven situatie geldt niet voor alle specialisten, van alle deskundigen. Maar het is waar van genoeg van hen voor anderen om in het geheel te verdrinken.

Nou, dus Bitcoin wordt niet gebruikt om wapens, drugs te kopen of om Da'esh te financieren?

Simpel gezegd, nee. Bitcoin kan af en toe worden gebruikt als een ruilmiddel in illegale transacties, maar dit is nog steeds zeer marginaal in vergelijking met het verkeer gevoed door conventioneel geld.

Met andere woorden, oma, ik heb al een persoon op straat die wiet aanbiedt voor 15 euro, nooit voor 0,0001 Bitcoin… Niet voor mij, noch aan een kennis, noch aan een kennis, en waarschijnlijk ook niet aan hun kennis.

En je zei dat het niet onvindbaar was, toch? Maar in de rapporten zeggen ze allemaal dat we Bitcoin niet kunnen traceren.

Ja, iedereen zegt dat Bitcoin onvindbaar is, maar dat is absoluut niet waar. In feite, in zekere zin Bitcoin is veel traceerbaarder dan normaal geld.

Om dit te begrijpen, moeten we eerst het concept van Blockchain begrijpen. De blockchain is een soort van enorme virtuele boekhouding waarin alle Bitcoin transacties worden geregistreerd.

In feite, wanneer u Bitcoins wilt uitwisselen met iemand, bijvoorbeeld voor geld, moet het Bitcoin-netwerk ten minste drie dingen weten: Wie u bent; Hoeveel Bitcoins je bezit; Naar wie wil je ze sturen?

Hiervoor gebruikt Bitcoin de blockchain. Door alle transacties die u op het netwerk hebt gemaakt te lezen, kunnen we erachter komen hoeveel u hebt verdiend met Bitcoins en hoeveel u hebt uitgegeven. Dus we weten hoeveel je er hebt. En elke gebruiker van het Bitcoin-netwerk heeft een uniek adres, waarmee u het op het netwerk identificeren. Net als je ID als je wilt.

Dit betekent dat als Bob Alice 5 Bitcoins wil sturen, hij zal moeten schrijven in dit geweldige virtuele boek "Me Bob, ik geef 5 Bitcoins aan Alice".

En waar het geweldig is, is dat absoluut iedereen toegang heeft tot de blockchain, iedereen kan dit geweldige boek lezen! En aangezien Bitcoin volledig virtueel is, is het de enige manier om Bitcoins echt over te dragen.

Dus niet alleen is het niet mogelijk om Bitcoins onzichtbaar te wisselen, zoals met "klassiek" liquide geld, maar het is ook mogelijk om te allen tijde te weten hoeveel geld een rekening heeft en met wie het Bitcoins heeft uitgewisseld in tegenstelling tot het traditionele banksysteem waar sommige landen bankgeheim toepassen. Dus in zekere zin is Bitcoin veel traceerbaarder dan normaal geld.

Als mensen denken dat Bitcoin onvindbaar is, is dat omdat de uitwisseling tussen unieke adressen is, niet tussen de namen van mensen. Buiten, theoretisch, is er geen identiteitsverificatie bij het maken van een Bitcoin-adres. Dat wil zeggen, iedereen kan een adres aanmaken zonder zijn identiteit te hoeven bewijzen. Vanuit theoretisch oogpunt zou het daarom mogelijk zijn om Bitcoins te kopen of te verkopen zonder zich bekend te maken.

Maar hier, in feite, is ingewikkelder dan dat. Als u Bitcoins wilt kopen, online, zal het op een bepaald punt of op een ander moment nodig zijn om door een soort bank te gaan om uw klassieke geld om te zetten in Bitcoin of vice versa, en daar, bijna onmogelijk om te doen zonder uw identiteit te geven.

Dus natuurlijk zijn er min of meer complexe systemen om Bitcoins te "witteren", maar precies omdat er min of meer complexe systemen zijn om geld te "whitewashen".

Nogmaals, we geven veel dingen de schuld van Bitcoin, zonder echt begrip, en vooral zonder te beseffen dat de situatie eigenlijk veel slechter is met conventioneel geld.

Simpel gezegd, met Bitcoin, als je echt wilt, kun je het geld traceren.

Is dat niet een beetje een grote zwendel? Is dat geen piramide of iets Bitcoin?

Het is waar dat er mensen zijn die tegen Bitcoin zijn die zeggen dat het een Ponzi piramide, een Madoff scam, of iets dergelijks. En onvermijdelijk, altijd hetzelfde, als het maakt het publiek bang, vinden we alarmistische artikelen in sommige kranten, en sommige specialisten van het veld nam de gelegenheid om een beetje publiciteit te maken door uit te leggen dat het hele ding was slechts een piramidesysteem.

Maar als je er twee minuten over nadenkt, heeft Bitcoin niets te maken met een piramidespel. Het betaalt haar leden niet, presenteert zich niet in de vorm van een georganiseerde entiteit, legt geen toegangskaarten op, biedt geen commissies aan mensen die nieuwe gebruikers werven, probeert niet actief te werven…

Aan de andere kant is het heel duidelijk een markt die niet gebaseerd is op iets fysieks, dus dat is alleen speculatief.

Maar als Bitcoin volledig virtueel is, is het in het echte leven waardeloos!

Geen oma, het is veel ingewikkelder dan dat. Alleen omdat het virtueel is, betekent niet dat het waardeloos is. In werkelijkheid is Bitcoin niet zo verschillend van een conventionele valuta.

Om een staatsvaluta, zoals de euro of de dollars, te vereenvoudigen, wordt de waarde ervan gegarandeerd door de goudvoorraad van de staat (behalve dat dit in werkelijkheid helemaal niet meer het geval is, vooral niet sinds het einde van de Bretton Woods-overeenkomsten). Dus als een koper, zeg Bob, akkoord gaat met "kopen" 1,00 euro tegen 1,17 $, is het omdat hij weet dat de Europese Centrale Bank (die wordt erkend door de EU-landen) garandeert hem dat hij daadwerkelijk koopt 0,03 gram goud tegen 0,03 gram goud.

Bitcoin, aan de andere kant, wordt niet gegarandeerd door de staat goud voorraad, noch door enige andere fysieke materie.

Dus als Bob koopt 1 BTC (BTC is het symbool van Bitcoin) voor $ 17.000, is er geen garantie voor de waarde van de BTC. Dus in plaats van de uitgaven 423 gram goud om nog eens 423 gram goud te kopen, Bob besteedt 423 gram goud om 1 Bitcoin te kopen, waarvan de gegarandeerde waarde is 0 gram goud, maar waarvan de ruilwaarde is momenteel 423 gram goud.

Want als Bitcoin geen echte waarde heeft, heeft het een speculatieve waarde.

Alleen oma, de realiteit is veel complexer. De waarde van een munt hangt helemaal niet meer (bijna) af van de goudvoorraad van een land, het hangt sterk af van het beleggersvertrouwen, de economische vooruitzichten van de staat, enz. Kortom, net als Bitcoin!

Bijvoorbeeld, Oma, als morgen China de oorlog verklaart aan de VS, goudvoorraad of niet, zullen beleggers zeggen dat de VS niet zeker is van het winnen van de oorlog, dat de regering zal instorten, en dat het niet in staat zal zijn om de dollars te garanderen! Op het einde, zullen ze verkopen al hun dollars om een andere minder gevaarlijke valuta te kopen, en de waarde van de dollars zal kelderen.

Dat is een soort van wat er gebeurd met de roebel een paar jaar geleden, beleggers waren bang, ze verkochten alles, en de prijs van de roebel ingestort!

Marktcurve Roebel - Dollars van 2013 tot 2017 en een ineenstorting in 2014.

Deze curve laat bijvoorbeeld zien hoe de Russische roebel in 2014 te maken kreeg met een enorme vertrouwenscrisis en hoe de prijs is ingestort.

Als een echte oma, valuta's zijn allemaal zeer virtueel. Bitcoin is gewoon nieuwer, minder gereguleerd en daardoor gevoeliger voor extreme variaties.

Trouwens, het is niet voor niets dat veel handelaren gespecialiseerd zijn in valuta-uitwisseling (het heet Forex), nu de handel op cryptocurrencies en Bitcoin, de twee markten zijn zeer vergelijkbaar.

Maar als het virtueel is, betekent dit dat iedereen het kan maken!

Nogmaals, het is ingewikkelder dan dat. Ja, in tegenstelling tot de euro of dollars, Bitcoin komt niet overeen met een goudvoorraad, en is niet gegarandeerd door de staat. Echter, het kan niet worden gezegd dat het "gewoon virtueel".

Je niet zomaar Bitcoins maken, uit het niets. Om nieuwe Bitcoins te "creëren", in het midden spreken we van "mining" Bitcoins, we moeten eerst een transactie valideren, d.w.z. de oplossing vinden van de hele reeks zeer complexe berekeningen die dienen om transacties te beveiligen. Dat is het bewijs van berekening dat ik je eerder vertelde.

Bovendien, wanneer u een transactie valideert, creëert het slechts een beperkt aantal Bitcoins, en uiteindelijk u niet zoveel Bitcoins genereren als u wilt, er is slechts een beperkt aantal, 21 miljoen en gespreid over de tijd (er zullen steeds minder zijn).

Dus, in zekere zin komt Bitcoin overeen met iets fysieks, de energie en het materiaal dat nodig is om al deze berekeningen te doen.

Dus om Bitcoin te maken, moet je eerst geld investeren!

Maar mensen zeggen dat het gaat ontploffen, het is erg instabiel.

Dus daar oma, dat is eigenlijk het risico. Aangezien Bitcoin volledig afhankelijk is van vraag en aanbod en zonder regelgeving, kan het eigenlijk zeer instabiel blijken. En dit geldt nog meer voor andere cryptocurrencies. Omdat het transactievolume van de Altcoins lager is dan dat van Bitcoin, zijn ze veel gevoeliger voor paniekeffecten in de markten, maar ook voor dramatische stijgingen.

Maar je moet één ding begrijpen oma, het is niet specifiek voor Bitcoin, het is waar in alle financiële markten. Het geval van de roebel eerder is een goed voorbeeld, maar dat van startups in de late jaren '90 ook, enz.

Aan de andere kant, Bitcoin heeft een enorm voordeel ten opzichte van "klassieke" investeringen, is dat er geen minimum bedrag van de investering (of dan zeer laag, zoals 10). Zo u beginnen te investeren in Bitcoin zonder risico's te nemen. En omdat het erg onstabiel is, betekent dit dat het heel snel kan vallen, maar ook heel snel omhoog kan gaan. Dus het is nog steeds mogelijk om mooie winsten te maken, zelfs met een vrij lage basis investering.

Weet je, er is een regel als je wilt investeren in de aandelenmarkt: Investeer geen geld dat je niet bereid bent te verliezen.

Dus het is een beetje zoals de beurs, je alles verliezen, of je veel winnen, toch?

Dat is het precies. In ieder geval, als het gaat om financiële investeringen, als je veel verdienen, is het omdat het risico hoog is, is er geen wonder recept.

Maar, er is nog steeds een verschil, is dat je kleine bedragen investeren in Bitcoin, en dat in de aandelenmarkt is niet mogelijk.

Maar als Bitcoin legaal is, dat het echt geld waard is, moet je er belasting over betalen?
Ik ben geen belastingexpert. Dit is mijn antwoord aan mijn grootmoeder, voor zover ik weet. Deze informatie is geenszins een vervanging voor het advies van een fiscalist.

Nou ja en nee, het is een beetje complexer, maar niet erg ingewikkeld.

Weet je nog het bevel van het Europees Hof van Justitie? Binnen het zegt dat "niet kan[Le Bitcoin] worden gez[…]ien als een lopende rekening of als een storting van fondsen".

Dit betekent dat Bitcoin niet wordt beschouwd als een spaarboek of een aandeel. Kortom, het is noch onroerend goed, noch meubilair erfgoed. Dus als je Bitcoins hebt, hoef je het niet te declareren in je vermogensrendement, en het telt bijvoorbeeld niet mee in de vermogensbelasting (hoewel het nu weg is).

Edit: Bitcoin, echter, lijkt te zijn opgenomen in de berekening van de EWB. Zoals een bankrekening (ondanks het advies van het Hof van Justitie van de EU). Dus controleer of je twijfels hebt.

Bovendien, omdat Bitcoin geen wettelijke prijs heeft, heeft het in de ogen van de wet geen echte waarde, dus het is niet belastbaar. Anders zouden ze niet eens weten hoe ze de belasting moeten berekenen…

Aan de andere kant, de winst in verband met de verkoop van uw Bitcoins, ze zijn gemakkelijk te berekenen, ze hebben een echte valutawaarde. Dus ze zijn belastbaar.

Moet een truc op Bitcoin in de teksten over niet-commerciële winsten … Dat is het, dit is het artikel dat de kwestie van het opleggen van Bitcoin in een niet-professionele omgeving regelt.

Ik begrijp het niet, als ik Bitcoin koop, moet ik het dan aangeven of niet?

Nou uw Bitcoin, nee, uw winst, ja …

Ja… het lijkt niet duidelijk voor u daar … Nou wacht, ik zal u enkele voorbeelden geven:

  • Als je 1 Bitcoin koopt voor 1000 euro, gaat de prijs omhoog en na een maand is je Bitcoin 2000 euro waard, als je het in de vorm van Bitcoin bewaart, heb je niets om aan te geven of te betalen.
  • Als je 1 Bitcoin koopt voor 1000 euro, gaat de prijs omhoog en na een maand is je Bitcoin 2000 euro waard, als je hem doorverkoopt voor 2000 euro, moet je een niet-commerciële winst van 1000 euro declareren.
  • Als je 1 Bitcoin koopt voor 1000 euro, gaat de prijs omhoog en na een maand je Bitcoin vaux 2000, als je het gebruikt om 2000 euro van je smerige Chamonix-cookies te kopen, bah zul je ook een niet-commerciële winst van 1000 moeten declareren.
  • Als je 1 Bitcoin koopt voor 1000 euro, gaat de prijs omlaag en na een maand is je Bitcoin 500 euro waard, als je hem doorverkoopt voor 500 euro… Nou ik weet het niet … Je betaalt niets, dat is zeker, en ik denk dat je geen verlies hoeft te verklaren, je bent geen bedrijf, het is nutteloos. Aan het eind van de dag u uw belastinginspecteur aan het lachen maken… Het is niet slecht, ze lachen niet vaak deze mensen die je kent …

Wat kan er gedaan worden met Bitcoin?

Oké, maar uiteindelijk, wat is het nut van Bitcoin? Wat kan ik ermee doen? Kan ik er spullen mee kopen?

Ah, dat is een goede vraag!

Ik wil je graag vertellen dat je dingen kopen in Bitcoins, en het is waar dat je theoretisch. Er zijn toepassingen om te betalen in Bitcoin, bedrijven op zoek naar bankkaarten te maken om direct te betalen in FIAT (staat valuta's, zoals euro's of dollars), en andere dingen zoals dat. Maar eerlijk gezegd, het is nog niet erg praktisch en Bitcoin is niet de cryptocurrency die hier het meest geschikt voor is.

In feite, vandaag Bitcoin is een beetje als goud. Voor dagelijks gebruik, het is niet super handig, je bent niet van plan om uw brood te kopen met het, maar voor de handel of om uw geld te plaatsen, het is prima.

Voor mij, vandaag met Bitcoin u meestal doen handel, of investeren.

Hoe doe je dat?

Ja, vandaag is het goed voor het grootste deel van de financiële stromen met betrekking tot cryptocurrencies.

Aangezien Bitcoin zowel virtueel, ongereguleerd is en de prijs ervan uitsluitend wordt bepaald door vraag en aanbod, is het een zeer volatiele markt, we hebben het er eerder over gehad, en dat zegt volatiele markt, zegt potentieel zeer grote risico's, maar ook zeer grote winsten. Dus, in plaats van te investeren in de aandelenmarkt, geven meer en meer mensen de voorkeur aan de handel in cryptocurrencies.

Maar hoe werkt het?

Bah een beetje zoals de beurs, proberen we de juiste aandelen te kopen op het juiste moment.

Ik heb je verteld dat er andere cryptocurrencies zijn dan Bitcoin, de Altcoins. Er zijn tientallen van deze cryptocurrencies en hun prijzen kunnen enorm variëren van valuta tot valuta.

Voor het grootste deel worden deze cryptocurrencies geïndexeerd aan Bitcoin. We zullen bijvoorbeeld zeggen dat 1 Etherium (ETH-symbool) 0.051 Bitcoin (BTC-symbool) waard is.

Schermafbeelding van een handelscurve.

Op die manier is het een beetje onbegrijpelijk, maar door de tijd te nemen om te leren, krijg je de basis te begrijpen.

Dus voor cryptocurrency-handelaren, is het doel om te proberen uit te vinden welke valuta's zeer snel waarde zullen winnen, om ze te kopen voordat de prijs omhoog gaat en ze op het hoogste niveau door te verkopen.

Om dit te doen, gebruiken ze sites genaamd Exchanges, waarmee hun gebruikers verschillende cryptocurrencies met elkaar kunnen uitwisselen. Een soort bank wat.

Dus als je cryptocurrency wilt verhandelen, koop je Bitcoins op een beurs voor euro's (of je draagt Bitcoins over die je al hebt op de beurs), en je gebruikt je Bitcoins om andere cryptocurrencies te kopen waarvan je denkt dat ze omhoog gaan.

Nee dank u, me de beurs vertelt me niets … En als je dat niet deed, zei je dat we ook konden investeren in Bitcoin? Is het alsof je investeert in een A-boek?

Je hebt gelijk, de handel is ingewikkeld … Maar aan de andere kant, ja, we kunnen investeren in Bitcoin, om te besparen.

Het is het meest geschikt voor het grote publiek (dus voor u). Het is minder riskant dan de handel, het kost veel minder tijd, en het is veel eenvoudiger.

Het is een beetje als of je geld op een A-boek zet. Behalve dat het idee is dat in plaats van uw geld op een A-boek of een andere investering met een lage winstgevendheid, zult u in plaats daarvan bitcoins kopen in de hoop dat de prijs zeer sterk zal stijgen.

Dus de winst is potentieel veel groter dan op een traditionele spaarboek, maar aan de andere kant uw investering is niet gegarandeerd.

Wat is dat?

Dat wil zeggen, als je 1000 euro investeert in een A-boek, weet je dat je heel weinig geld verdient, bijna niets, nauwelijks genoeg om de inflatie te compenseren. Aan de andere kant, de bank en de staat verzekeren u dat u 0,75% winst per jaar ontvangt, en dus dat je nooit geld zal verliezen.

Als je in plaats daarvan 1000 euro investeert in Bitcoin, als je het koopt tijdens een kleine daling, heb je een vrij hoge kans om elk jaar 10% tot 100% van de winst te maken. Dus voor nu, maak je echt grote winsten. Nochtans, noch garandeert noch de staat noch de bank u om het even wat. Het betekent dat als de prijs van Bitcoin instort en je niet vroeg genoeg hebt verkocht, je geld verliezen.

Dus het is nog steeds gevaarlijker dan een A-boek?

Oh ja, zonder twijfel, maar het is ook verdomd winstgevender!

Het is altijd hetzelfde, we moeten alleen geld investeren dat niet essentieel is. Het is niet zoals een A-boek, je wilt niet al je spaargeld erop zetten.

Het vervangt niet, het vult aan.

Hoe koop ik Bitcoin? Welk platform (uitwisseling) te kiezen?

Oké, wat als ik zelf Bitcoins wil kopen, hoe doe ik dat dan? Moet ik naar de bank? In een winkel?

Haha, theoretisch is het mogelijk, in Parijs is er een winkel die Bitcoins verkoopt op cash terminals! Maar nee, als je Bitcoins wilt kopen, is dat niet hoe het gebeurt.

Weet je nog dat ik je vertelde dat er platforms zijn die Exchanges worden genoemd om cryptocurrencies uit te wisselen? Nou sommige van deze platforms toestaan om te wisselen (dus eigenlijk kopen), Bitcoins voor euro's. Dus je gaat niet naar de bank, je gaat een uitwisseling zien.

Dus als je Bitcoins wilt kopen, is het eigenlijk heel eenvoudig, je hoeft alleen maar dit te doen:

  1. Je gaat naar de website van een exchange die euro's accepteert en je schrijft je hiervoor aan.
  2. Je hebt je account gevalideerd (daarvoor moet je waarschijnlijk een foto van jezelf en een foto van je identiteitskaart sturen). Het is erg belangrijk om je account te laten valideren! Anders kan uw geld vast komen te zitten op de uitwisseling. Dus het is absoluut noodzakelijk om het te valideren voordat het verzenden van geld!
  3. U maakt een overschrijving van uw bankrekening naar de bankrekening van de beurs. U leest de gedetailleerde procedure door uw uitwisseling, meestal moet je een klantnummer op te nemen in de formulering van uw overdracht, of iets dergelijks. Wees voorzichtig niet mis te gaan …
  4. Zodra de overdracht is verstreken, u de euro's die op de beurs worden verzonden, omruilen voor Bitcoins!

En hoe weet ik welke Exchange ik moet kiezen? Gaan ze niet weg met mijn geld?
Kleine precisie, om duidelijk te zijn, deze blog is aangesloten op deze verschillende platforms, dit is ons business model, dat is hoe we de site live maken.

We blijven echter eerlijk en we proberen niet meer nadruk te leggen op een platform omdat het economisch rendabeler zou zijn. We raden platforms echt aan op basis van hoe we ons voelen en hoe ze kwaliteit hebben.

Dat is een hele goede vraag. Inderdaad, omdat de Bitcoin-markt nog vrij jong is en zeer weinig gereguleerd, is het erg belangrijk om betrouwbare platforms te kiezen en niet allemaal gelijk.

In het verleden is er eigenlijk een uitwisseling geweest, Mt. Gox, vertrekt met het geld van zijn klanten. In feite is het niet duidelijk of ze vertrokken met het geld of als ze werden gehackt, maar het platform was onbetrouwbaar en dingen mis gingen.

Ik was in staat om te proberen een paar uitwisselingen, en ik had de gelegenheid om te horen van vele anderen! Dus hier zijn degenen die ik kan u adviseren over.

In alle gevallen moeten uitwisselingen in democratische landen met duidelijke wetgeving altijd de voorkeur krijgen (we moeten Rusland, China, enz.vermijden).

Hoekbasis

Coinbase is een van de grootste beurzen die zogenaamde FIAT ondersteunt, d.w.z. staatsvaluta's.

Voor mij, Coinbase is nu een van de gemakkelijkste uitwisseling te gebruiken, en een van de meest veilige.

De meest:

Het minst:

  • Iets duurder dan de concurrentie
  • Niet erg geschikt voor traiding

Voor mij is Coinbase het meest geschikte platform voor gebruikers die willen investeren in Bitcoin om te besparen.

Het platform is een beetje duurder dan zijn concurrenten, maar we hebben het over een verschil van ongeveer 1%, dus tenzij je veel geld investeert, is het niet erg belangrijk.

Bovenal biedt het platform een zeer goede beveiliging van bitcoins van zijn klanten in het geval van hacking van het platform, zowel technisch als juridisch.
Daarnaast is Coinbase gevestigd in San Francisco, Californië, en is daarom onderworpen aan de Amerikaanse wetgeving, zeer streng op dit onderwerp. Dus we zijn er zeker van dat ze niet vertrekken met het geld!

Om al deze redenen denk ik dat Coinbase het meest veilige en geschikte platform is voor beginners.

Als je een account wilt aanmaken bij Coinbase, ga dan gewoon naar hun site, door hier te klikken of op de onderstaande knop.

Zie de website van Coinbase

HitBTC HitBTC

HitBTC is een vrij groot platform met een transactievolume van ongeveer $ 500 miljoen per dag. Het is niet per se de beste, maar het biedt een aantal mooie interessante functies.

De meest:

  • Zeer correcte transactiekosten
  • Gedwongen om uw account te valideren voordat u er geld op overmaken (zodat u zeker geen fout zult maken)
  • Gevestigd in Engeland (Londen)
  • Geschikt voor de handel
  • Biedt een "test" modus om te leren en te begrijpen hoe het platform werkt zonder geld uit te geven.

Het minst:

  • Niet de gemakkelijkste te gebruiken
  • Niet in het Frans

HitBTC is een volledig correct platform. Het is niet de makkelijkste te gebruiken, maar voor mij de "Demo" modus is een groot positief.

De demo-modus is een modus waarmee u voor vervalsingen handelen, zodat u uw strategieën testen, proberen te begrijpen hoe handel en platform werken, allemaal zonder daadwerkelijk geld te investeren. Het is duidelijk, het is een vrij zeldzame functie en echt geweldig voor beginners!

HitBTC heeft ook het voordeel dat het in Londen is gevestigd, wat enige rechtszekerheid biedt. Het platform werd echter begin 2015 gehackt, maar er zijn geen gebruikersachtergronden gestolen en de beveiliging lijkt sindsdien aanzienlijk te zijn verbeterd.

Tot slot is HitBTC heel geschikt voor de handel, ondersteunt veel cryptocurrencies en biedt het vrij correcte transactiekosten.

Als je een account wilt aanmaken met HitBTC, ga dan gewoon naar hun site, door hier te klikken of op de onderstaande knop.

Zie de website van HitBTC

Kraken

Kraken is een vrij groot platform, voornamelijk gebruikt om Bitcoin te kopen, en een beetje ook voor traiding. Het is een historisch zeer beroemd platform, maar dat heeft de laatste tijd veel prestatieproblemen.

De meest:

  • Vrij eenvoudige interface
  • Gelegenheid om te traideren
  • Gevestigd in de VS (San Francisco)
  • Lage kosten

Het minst:

  • Zeer onstabiele servers (de laatste tijd is de site vaak ontoegankelijk)
  • Niet in het Frans

Kraken was een van mijn favoriete platforms, en de ondersteuning was vrij goed. Maar eerlijk gezegd, de kwaliteit van de dienstverlening is de laatste tijd zo sterk verslechterd dat ik het absoluut helemaal niet gebruik. Het is eenvoudig, kunnen we slechts een keer in twee, en weer …

Naar mijn mening is Kraken meer geschikt voor mensen die willen handelen dan voor mensen die gewoon Bitcoin willen kopen om op te slaan (ik zou hen adviseren coinbase.com).

Vanwege de huidige problemen met de beschikbaarheid van de service, raad ik het gebruik van Kraken op dit moment niet aan beginners aan. Ik zal dit artikel bijwerken als de dingen beter genoeg worden.

Als je een account wilt aanmaken bij Kraken, ga dan naar hun site, door hier te klikken of op de onderstaande knop.

Zie de website van Kraken

Hoeveel te investeren in Bitcoin, en hoeveel maakt het?

Hoeveel heb je geïnvesteerd in Bitcoin en hoeveel heb je verdiend?

Dus mijn oma, ik investeerde 500 euro in Bitcoin naar juni, en het is een bedrag dat lijkt me aangepast genoeg om te beginnen, want het is een bedrag op hetzelfde moment groot genoeg om winst te maken een beetje leuk, en verminderd genoeg niet te worden gehinderd in geval van verliezen.

Vandaag, 6 maanden later, bitcoin heeft verdiend me iets meer dan 600 euro, dat wil zeggen ik heb mijn 500 euro van de investering hersteld en verdiende 600 meer.

Maar eerlijk gezegd, ik erin geslaagd als een stok. Mijn winst had veel hoger kunnen zijn (in de orde van 3000 euro) als ik gewoon mijn oorspronkelijke plan had gevolgd, namelijk Bitcoin sparen zonder handel.

Maar hey, je kent me, ik ben geplaagd en ik wilde lopen voordat ik wist hoe te lopen … Het goede nieuws is dat het me in staat stelt om u advies te geven: op het eerste, probeer niet om de handel, gewoon investeren en langzaam leren …

Als u mijn mening wilt, investeren in Bitcoin is een goed idee, maar je moet redelijk zijn. Zet 500, 1000 als je levensstijl je toestaat, maar investeer niet het geld dat je nodig hebt. En bovenal, je volgt je plan, je probeert niet te snel handel, neem de tijd om de mechanismen te begrijpen voordat, niet doorverkopen bij de eerste kleine druppel.

Nou, bah oma, ik denk dat ik alles uitgelegd over Bitcoin daar … Volgende keer zal ik uitleggen de Altcoins!

Conclusie

Dat is hoe ik vond mezelf uit te leggen Bitcoin aan mijn grootmoeder en een beetje aan mijn hele familie …

Ik hoop dat dit artikel u ook in staat heeft gesteld om Bitcoin beter te begrijpen, om verder te gaan dan het basisbeeld dat in de rapporten is geschilderd. Om te begrijpen hoe Bitcoin is zowel nieuw, waardoor niet alleen technologische innovaties, maar ook politieke en filosofische kwesties, en toch in veel opzichten, niet zo verschillend van het klassieke economische systeem.

In de tussentijd, aarzel dan niet om dit artikel te delen, op sociale netwerken of op uw eigen websites. Aarzel niet om erover te praten om je heen, om te praten over Bitcoin, en waarom niet de ideeën die het brengt en debat, en vooral, als iemand je vraagt wat Bitcoin is, voel je vrij om het terug te sturen naar dit artikel. Dat zou echt een mooi kerstcadeau!

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Release van de nieuwe Raspberry Pi 3B, wat nieuw, welke prijs, waar te kopen? Hoe maak je een Tor-router met de Raspberry Pi. Gebruik een RFID-lezer met de Raspberry Pi. Activeer de TTL-seriële poort van de Raspberry Pi en controleer of deze werkt. Waarom zou ik Bitcoin hebben uitgelegd aan France Info in plaats van aan mijn grootmoeder?
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!