Exécuter au démarrage.

Hoe een programma draaien bij het starten van de Raspberry Pi?

Bijgewerkt 19 november 2019 - 0 Opmerkingen - , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Soms moeten we een programma of een opdrachtregel uitvoeren wanneer onze Raspberry Pi opstart.

Dit is met name het geval wanneer we een object voor domotica vervaardigen en we automatisch een programma willen starten wanneer het object is verbonden.

In deze tutorial zullen we een zeer eenvoudige manier zien om een programma te starten bij het starten van de Raspberry.

Het materiaal dat we gaan gebruiken.

In deze tutorial hebben we alleen nodig:

Als je deze tutorial wilt voltooien zonder direct toegang te hebben tot de Raspberry Pi, heb je ook een pc nodig die SD-kaarten kan lezen of een adapter kan gebruiken.

Start een programma wanneer de Raspberry Pi opstart met rc.local.

Voor Mac OS en Windows moet u toegang hebben tot de rootfs-partitie als u dit vanaf uw pc wilt doen. Zie hiervoor onze tutorial om een Linux-partitie van Mac en Windows te lezen.

De eenvoudigste manier om een programma te starten bij het starten van de Raspberry Pi, is door het bestand te gebruiken /etc/rc.local.

Dit bestand bevat een reeks opdrachten die worden uitgevoerd net voordat de Raspberry Pi klaar is met opstarten.

Om een programma te starten wanneer de Raspberry Pi opstart, hoeft u alleen het bestand te wijzigen /etc/rc.local op de SD-kaart (van de Pi, of door het bestand te wijzigen /etc/rc.local in de score rootfs van de kaart die op uw pc is aangesloten).

Zoek de regel om het programma te starten:

exit 0

in het bestand en voeg de opdrachtregel toe die uw programma oproept vóór de regel exit.

Als ik bijvoorbeeld een Python 3-script met de naam example.py en bevindt zich in de map /home/pi bij het opstarten zal ik de regel met uitgang 0 vervangen door:

/usr/bin/python3 /home/pi/example.py

Enkele belangrijke punten moeten worden opgemerkt.

Eerste punt, het programma wordt uitgevoerd door de gebruiker root en zal daarom alle rechten hebben. Wees voorzichtig met wat je doet!

Tweede punt, je moet altijd absolute en niet-relatieve paden gebruiken, het gedrag van relatieve paden is onvoorspelbaar.

Het derde en laatste punt: je programma moet de controle teruggeven aan het script, anders kan de Raspberry Pi het opstarten nooit voltooien. Als uw programma een oneindige lus uitvoert, moet u dit op de achtergrond uitvoeren door een & na bestelling. In ons geval zou dit geven:

/usr/bin/python3 /home/pi/example.py &

Je programma wordt nu correct gestart bij het starten van de Raspberry Pi!

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Zet bestanden over naar de Raspberry Pi zonder FTP met SSH. Nieuwe Raspberry Pi 4, wat is er nieuw, welke prijs, waar te koop? Hoe SSH op de Raspberry Pi te activeren. Bitcoin uitgelegd aan mijn grootmoeder, inleiding voor beginners. Hoe vind je het IP-adres van je Raspberry Pi?
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!