Démarrer la Raspberry Pi sur clef USB.

Raspberry Pi, hoe op te starten vanaf een USB-stick of een externe harde schijf.

Bijgewerkt 2 mei 2019 - 0 Opmerkingen - , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Let op, de Raspberry Pi 4 ondersteunt nog geen USB-booting. De functie zou binnenkort moeten worden toegevoegd.

Zoals je weet, gebruikt de Raspberry Pi een micro SD-kaart in plaats van een harde schijf. Het is handig in termen van grootte en prijs, maar SD-kaarten raken beschadigd door meerdere lees- en schrijfbewerkingen.

Om slijtage van uw SD-kaart te beperken, is een eenvoudige oplossing om uw Raspberry Pi zo te configureren dat deze opstart vanaf een USB-opslagapparaat, of het nu een sleutel of een harde schijf is.

In deze tutorial zullen we daarom binnen enkele minuten zien hoe je je Raspberry Pi opstart op een USB-stick of een externe harde schijf.

Het benodigde materiaal

Om deze bewerking uit te voeren, heb je de volgende apparatuur nodig (klik op een link om de prijs bij Amazon te zien):

Laat de Raspberry Pi opstarten vanaf een USB-stick

Let op, voor de Raspberry Pi 3B + hoeft u de onderstaande bewerkingen niet uit te voeren, installeer Raspbian eenvoudig op uw USB-apparaat, in de Pi gestoken zonder de MicroSD-kaart, het wordt automatisch gedetecteerd.

Nu je alle benodigde hardware hebt, moet je beginnen met het installeren van Raspbian op je SD-kaart. Hiervoor verwijzen we je naar ons artikel om Raspbian vanuit Windows of vanuit Linux te installeren.

Raspbian geïnstalleerd op uw microSD-kaart, herhaal de handeling, deze keer installeer Raspbian op uw USB-stick / harde schijf. Koppel de USB-stick / harde schijf los als u klaar bent.

Zodra de twee installaties zijn voltooid, sluit u de SD-kaart aan op uw pc en gaat u naar de partitie boot van de kaart (normaal gesproken de enige die toegankelijk is vanuit Windows) om het bestand te bewerken config.txt en voeg de volgende regel toe aan het einde van het bestand:

program_usb_boot_mode=1

Sla het bestand op, plaats de micro SD-kaart in je Raspberry Pi en start het (plaats alleen de SD-kaart, niet de USB-stick / harde schijf). Normaal gesproken zal de Raspberry Pi zichzelf na het opstarten automatisch configureren om in de toekomst op de USB-stick te starten.

Om te controleren of alles in orde is, kunt u register 17 van de OPT bekijken (programmeerbare eenmalige die het alleen-lezen geheugen aanduidt dat slechts één keer kan worden geprogrammeerd). Daarvoor gebruiken we het volgende commando:

vcgencmd otp_dump | grep 17

De Raspberry Pi moet naar ons terugkeren: 17: 3020000a. Als dit niet het geval is, komt dat doordat u een vorige stap verkeerd heeft uitgevoerd en moet u opnieuw beginnen met het maken van de kaart.

U kunt nu uw Raspberry Pi uitschakelen, uw micro SD-kaart eruit halen en uw USB-sleutel / harde schijf plaatsen met Raspbian geïnstalleerd.

Het enige wat u hoeft te doen is uw Raspberry Pi aansluiten, het opstarten duurt een paar seconden en dat is alles, uw Raspberry Pi start op vanaf uw USB-stick!

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Hoe SSH op de Raspberry Pi te activeren. Bitcoin uitgelegd aan mijn grootmoeder, inleiding voor beginners. Zet bestanden over naar de Raspberry Pi zonder FTP met SSH. Koop uw Raspberry Pi 3B + en zijn accessoires, onze koopgids! Gebruik een domeinnaam met de Raspberry Pi om deze via internet toegankelijk te maken.
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!