La Raspberry Pi Zéro WH dispose de ports GPIO

Lancering van de Raspberry Pi Zero WH, als de nul GPIO in aanvulling.

Bijgewerkt 15 januari 2018 - 0 Opmerkingen - , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Als je een vaste klant bent in de Raspberry Pi, ken je misschien de Raspberry Pi Zero W, een raspberry Pi die minder krachtig, maar kleiner, goedkoper en energiezuiniger is dan zijn grote zus, de Raspberry Pi 3.

Nou, de Raspberry Pi Foundation kondigde onlangs een kleine update over dit model zeer interessant voor liefhebbers van embedded, domotica of robotica. Deze nieuwe versie zal raspberry pi zero WH worden genoemd, W betekent nog steeds "Wireless" en H wat "Header" betekent.

Deze nieuwe Raspberry Pi Zero zal worden verkocht op ongeveer $ 15, dus waarschijnlijk 15 euro in Frankrijk. U het nu hier bestellen op Kubii.fr.

Het is ook verkrijgbaar bij Amazon, maar aanzienlijk duurder.

Wat is het verschil met de Raspberry Pi Zero W?

Als je ooit de kans hebt gehad om een Raspberry Pi Zero te kopen, of als je ons artikel hebt gelezen gewijd aan de Raspberry Pi Zero W, dan weet je dat het wordt geleverd zonder GPIO-poorten. Om precies te zijn, het wordt geleverd met GPIO-poorten, maar je moet jezelf lassen!

Foundation kondigt nieuwe Raspberry Pi Zero W aan

In deze afbeelding u zien dat de Raspberry Pi Zero W locaties heeft voor GPO's aan de rechterkant, maar dat er geen piek groter is dan. Inderdaad, je moet deze zelf lassen.

Dus je raadt het al, het verschil tussen deze twee modellen is de aanwezigheid van WELDed GPIO-poorten op de Raspberry Pi Zero WH.

Gevolgen: De Raspberry Pi Zero WH is dikker dan de Raspberry Pi Zero W zonder GPIO en dus minder flexibel dan de Raspberry Pi Zero W. In ruil daarvoor is het meer geschikt voor beginners, scholen, enz.

Bovendien is het op papier ook iets duurder dan de Raspberry Pi Zero W (tel er eerst nog 5).

Is het mogelijk om een Raspberry Pi Zero WH te kopen, zijn er aandelen?

Als we praten over Raspberry Pi Zero, W, niet W, H of niet H, voor de stamgasten de echte vraag is: Wat zullen de voorraden? Inderdaad, voor alle vorige Zero modellen, als de prijzen zijn zeer aantrekkelijk, is het meestal zo moeilijk om voorraden te vinden die de vraag zeer sterk beter presteert dan het aanbod, wat resulteert in een enorme stijging van de prijzen.

Voor nu lijkt het erop dat de Raspberry Pi Zero WH verkoopt goed rond de 15 euro, en Kubii.fr heeft ons bevestigd dat de voorraden vol zijn (enkele duizenden producten) en dat er geen limiet op het aantal producten bij het bestellen. Op het eerste gezicht lijkt de Pi Zero WH zeer goed gegaan beschikbaarheid niveau!

In ieder geval, voorraden zijn momenteel beschikbaar, en u een Pi Zero WH kopen op hun website door hier te klikken.

Is de Raspberry Pi Zero WH het waard?

Tot slot, gezien de aankondiging van deze release, vroegen we ons af of de Raspberry Pi Zero WH de moeite waard was of niet.

Eerlijk gezegd hebben we geen definitief antwoord op die vraag. Naar onze mening wordt de Raspberry Pi Zero WH interessant in twee of drie situaties:

  • Je weet niet hoe je moet lassen en je wilt geen risico's nemen.
  • Je moet een dozijn Raspberry Pi Zero W gebruiken, je hebt GPIO nodig en je wilt tijd besparen
  • De Raspberry Pi W is niet beschikbaar

Als je in een van deze drie situaties bent, vinden we de Raspberry Pi Zero WH interessant. Anders raden we je aan om een normale Raspberry Pi Zero W te nemen, een soldeerbout te kopen (omdat het per se handig zal zijn als je wilt knoeien met elektronica) en de GPIO zelf te lassen! Eerlijk gezegd, het is niet erg ingewikkeld.

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Maak verbinding met de Raspberry Pi zonder internet met de seriële poort. Release van de Raspberry Pi Pico W, een microcontroller met wifi! Raspbian France verandert van naam en wordt Raspberry Pi FR! Release van de nieuwe Raspberry Pi 3B, wat nieuw, welke prijs, waar te kopen? Hoe maak je een Tor-router met de Raspberry Pi.
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!