LEDs embarqués de la Raspberry Pi.

Flits de groene LED aan boord van de Raspberry Pi.

Bijgewerkt 26 november 2019 - 0 Opmerkingen - , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Je hebt waarschijnlijk al gezien dat de Raspberry Pi twee LED's heeft die direct op het bord zijn gesoldeerd, een rode en een groene. Maar wist je dat het mogelijk is om deze groene LED aan te sturen, en soms zelfs de rode?

In deze tutorial gaan we zien hoe we de groene LED van de Raspberry Pi kunnen gebruiken door deze te laten knipperen om een bericht te verzenden.

De benodigde apparatuur

Het interessante aan deze groene LED is dat hij al aan boord van de Raspberry Pi zit. Daarom hebben we geen extra hardware nodig. We hoeven dus alleen maar:

En zoals (bijna) elke keer een manier om de Raspberry Pi te besturen, bijvoorbeeld in SSH.

Waar worden de ingebouwde LED's van de Raspberry Pi voor gebruikt?

Raspberry Pi heeft twee LED's (behalve Zero-modellen die alleen groen hebben), een rode en een groene. Deze LED's worden door de Raspberry Pi gebruikt om ons informatie te geven over de bedrijfsstatus.

De rode LED is dus rechtstreeks verbonden met de voeding van de Raspberry Pi. Het stelt ons daarom in staat om te weten of onze Raspberry Pi stroom ontvangt.

De groene LED daarentegen geeft ons wat complexere informatie, voornamelijk op het moment van opstarten.

Groene LED van de Pi knippert.
De manier waarop de LED knippert, geeft informatie over de voortgang van het opstarten.

Ik ga je geen volledige transcriptie van het Raspberry Pi / Humans-woordenboek geven, maar houd er rekening mee dat, afhankelijk van hoe deze LED knippert, je kunt weten of de Raspberry Pi correct opstart of dat er een fout optreedt, en zo ja, het type deze fout.

Het inschakelen van de groene LED van de Raspberry Pi schrijft naar een bestand!

Zodra de Pi is ingeschakeld, blijft de groene LED uit zolang er geen activiteit op de SD-kaart is.

Het is mogelijk om dit gedrag enigszins te wijzigen en de manier waarop de LED oplicht zelf te regelen, simpelweg door naar een bestand te schrijven!

Eerst zullen we het standaardgedrag van de LED moeten wijzigen door te schrijven none in het bestand /sys/class/leds/led0/trigger met het onderstaande commando:

sudo sh -c "echo none > /sys/class/leds/led0/trigger"

Als dit commando eenmaal is geplaatst en u dit bestand opent, zult u zien dat het er niet echt geen bevat, zoals u zou verwachten, maar er wordt een regel of geen ingevoerd []om aan te geven dat dit de geselecteerde modus is.

Omdat het standaardgedrag wordt overschreven, hoeven we alleen de LED zelf te controleren. En daarvoor is niets eenvoudiger!

Om de LED aan of uit te zetten, hoeven we alleen maar naar het bestand te schrijven /sys/class/leds/led0/brightness.

Als u 1 schrijft, licht de LED op, als u 0 schrijft, gaat hij uit.

sudo sh -c "echo 1 > /sys/class/leds/led0/brightness" #allume la led
sudo sh -c "echo 0 > /sys/class/leds/led0/brightness" #éteins la led

Ter informatie: op de meest recente modellen kunt u de rode LED op dezelfde manier beheren door deze te vervangen led0 door led1.

De leds van de Raspberry Pi besturen, waar dient het voor?

Maar uiteindelijk, het in- of uitschakelen van de leds van de Raspberry Pi, waar kan dat voor worden gebruikt?

Als u de rode LED al uitschakelt, kunt u de gebruikte stroom een beetje verminderen (het is duidelijk te verwaarlozen) en discreter maken.

Maar over het algemeen kunt u hiermee vooral informatie aan een gebruiker geven zonder dat er een apparaat is aangesloten, geen scherm, geen luidspreker, niets!

U wilt bijvoorbeeld een RFID-tag-das maken. Men zou zich een kleurcode kunnen voorstellen bij het toevoegen van een nieuwe badge. De rode LED knippert zolang er op de badge wordt gewacht, de groene LED licht op als de badge aan is, de rode blijft vast en de groene is uit als het toevoegen is beëindigd.

Een ander voorbeeld, we zouden een script kunnen maken waarmee we het IP-adres van de Raspberry Pi bij het opstarten kunnen lezen door het aantal flitsen van de groene LED te lezen!

Ten slotte is er veel informatie die we rechtstreeks vanaf de Raspberry Pi kunnen uitwisselen, zonder dat we er iets op hoeven aan te sluiten, alleen met behulp van de ingebouwde LED's!

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Raspbian France verandert van naam en wordt Raspberry Pi FR! Release van de nieuwe Raspberry Pi 3B, wat nieuw, welke prijs, waar te kopen? Maak verbinding met de Raspberry Pi zonder internet met de seriële poort. Release van de Raspberry Pi Pico W, een microcontroller met wifi! Gebruik een RFID-lezer met de Raspberry Pi.
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!