Nouveau Raspberry Pi 4 version 8 Go.

De Raspberry Pi 4 komt aan in een 8 GB RAM-versie!

Bijgewerkt 24 augustus 2020 - 0 Opmerkingen - , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

De Raspberry Pi Foundation heeft vandaag de release aangekondigd van een versie met 8 GB RAM voor de Raspberry Pi 4, resulterend in de komst van een 64-bits versie voor het Raspbian OS, dat ook de naam zal veranderen. .

Deze nieuwe versie is vanaf vandaag beschikbaar via onze partner kubii.fr of via Amazon.

Zie prijzen op kubii.fr Zie prijzen bij Amazon

Een toename van RAM tot 8 GB.

Eerste nieuws dus, de Raspberry Pi 4 die momenteel beschikbaar was in drie modellen met een verschillende hoeveelheid RAM (1 GB, 2 GB en 4 GB) zal nu beschikbaar zijn in 4 modellen, met de komst van een 8 GB-versie.

De stichting zei dat het idee al heel lang bestaat, met de BCM2711-chip in het hart van de Raspberry Pi die tot 16 GB RAM kan verwerken (misschien een toekomstige versie?).

Daarnaast zijn er enkele aanpassingen gedaan aan het interne voedingscircuit van de Raspberry Pi om de huidige pieken van het nieuwe RAM te kunnen beheren. Deze aanpassingen zijn puur intern en veranderen in principe niets voor de gebruiker.

Nieuw elektrisch circuit van de Pi 4 8 Go.
Het nieuwe circuit van de Pi 4-versie 8 GB.

Een hogere prijs voor de 8 GB-versie.

Wie zegt dat meer RAM noodzakelijkerwijs een hogere prijs betekent. De stichting heeft daarom aangekondigd dat de 8 GB-versie van de Pi 4 op de markt komt voor $ 75, wat betekent dat we hem in Frankrijk waarschijnlijk rond de € 80 zullen vinden.

Momenteel is de Raspberry Pi 8 GB verkrijgbaar op kubii.fr en bij Amazon.

Concreet, wie zal het u interesseren?

Vanuit praktisch oogpunt blijft de processor ongewijzigd, de toename van het RAM-geheugen zou de brute kracht van de Raspberry Pi niet bijzonder moeten vergroten. Door het RAM-geheugen te vergroten, kunnen gebruikers met een hoog RAM-verbruik echter meer applicaties tegelijkertijd uitvoeren.

Deze 8 GB-versie moet zich daarom vooral richten op twee profielen, degenen die de Raspberry Pi als desktopcomputer gebruiken en die bijvoorbeeld meer tabbladen in hun browser kunnen openen. En degenen die de Raspberry Pi als webserver gebruiken, of wat dan ook, wiens geheugengebruik snel kan toenemen met het aantal gebruikers.

Het besturingssysteem schakelt over naar 64 bits.

Let op, de nieuwe versie van het systeem is nog in bèta en kan bugs bevatten, deze is hier te vinden.

Met de komst van een 8 GB-versie moesten er wijzigingen worden aangebracht in het Raspbian-besturingssysteem. De belangrijkste verandering is de komst van een 64-bits versie van het besturingssysteem.

de 32-bits versie blijft behouden en zal compatibel zijn met alle versies van de Raspberry Pi, maar beperkt de hoeveelheid RAM van een enkel proces tot 3 GB. In de praktijk is dit vaak voldoende, aangezien programma's vaak meer dan één proces gebruiken, waardoor ze alle 8 GB kunnen gebruiken.

Het is echter mogelijk dat sommige geavanceerde gebruikers de 8 GB geheugen nodig hebben voor één proces. Dit zal nu mogelijk zijn met de 64-bits versie van Raspbian, die a priori alleen compatibel zou moeten zijn met versie 4 (en misschien 3) van de Raspberry Pi.

Het is alweer een tijdje geleden dat andere besturingssystemen 64-bits ondersteuning bieden voor de Raspberry.

Houd er ten slotte rekening mee dat als je nu de 8 GB RAM van de nieuwe Raspberry Pi wilt gebruiken, maar niet de bètaversie van Raspbian wilt gebruiken, je Ubuntu kunt gebruiken, die een 64-bits versie voor de Raspberry Pi biedt sinds lange tijd !

Eindelijk zal het Raspbian-systeem zijn naam veranderen!

Laatste nieuws dat ons een beetje bedroeft, het Raspbian-besturingssysteem zal van naam veranderen en zal nu Raspberry Pi OS heten.

De stichting rechtvaardigt deze keuze door de wens om het voor beginners gemakkelijker te maken om het aanbevolen besturingssysteem voor de Raspberry Pi te vinden. Deze keuze lijkt daarom in overeenstemming met de wens om de bediening van de Raspberry Pi te vereenvoudigen die altijd door de stichting naar voren wordt gebracht.

Om te zien of dit niet het tegenovergestelde effect heeft, creëer je meerdere namen voor hetzelfde product, wat, we moeten duidelijk maken, tot dusverre altijd het geval is geweest voor projecten die een vergelijkbare keuze hebben gemaakt. .

Degenen die ons lange tijd hebben gevolgd zullen het weten, deze site begon zijn leven onder de naam "Raspbian France" en het is daarom met een beetje nostalgie dat we de naam "Raspbian" zien verdwijnen.

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Gebruik een domeinnaam met de Raspberry Pi om deze via internet toegankelijk te maken. Bitcoin uitgelegd aan mijn grootmoeder, inleiding voor beginners. Hoe vind je het IP-adres van je Raspberry Pi? Koop uw Raspberry Pi 3B + en zijn accessoires, onze koopgids! Geef uw Raspberry Pi een vast lokaal IP-adres.
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!