image metre

Monitor je Raspberry Pi met eZ-servermonitor

Bijgewerkt 16 augustus 2017 - 0 Opmerkingen - , , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Vertraagt of warmt je Raspberry Pi op? Wilt u de temperatuur en het percentage van het processorgebruik of de status van de partities op uw SD-kaart weten? Je hebt een tool nodig waarmee je in één oogopslag de gezondheid van je kaart zien! Hiervoor laten we je zien hoe je eZ Server Monitor installeren, een monitoringtool waarmee je vanuit een webbrowser, via een duidelijke interface, zien in welke staat je Raspberry Pi is

Vooraf vereist voor het gebruik van eZ-servermonitor

Om deze monitoringoplossing te installeren, moet u uw Raspberry Pi hebben aangesloten op het netwerk (via ethernet of wifi). Als je een Raspberry Pi 2 of ouder hebt en via wifi wilt gaan, heb je een geschikte wifi-dongle nodig.

Als dit allemaal goed is, moet je een webserver installeren op je Raspberry Pi. Apache of Nginx, het maakt niet uit, neem degene waarmee je je het meest comfortabel voelt. Voor degenen die niet weten hoe te doen, raden wij u aan om hetzelfde te gebruiken als wij om perfect te passen bij deze tutorial, namelijk Nginx. Je vindt hoe je het installeren op onze speciale tutorial.

Nu uw Raspberry pi klaar is, kunnen we overgaan tot de installatie- en configuratieprocedure van de eZ Server Monitor.

EZ-servermonitor installeren

Ga allereerst naar de map die uw websites opslaat. In ons geval zijn we op nginx en onze websites worden opgeslagen in /var/www/html

cd /var/www/html/

Download nu de nieuwste versie van eZ Server Monitor in een webversie. Zoals we schrijven deze tutorial, de nieuwste versie is er 2.5, maar je de lijst van alle versies te vinden op dit adres: https://ezservermonitor.com/esm-web/downloads

sudo wget --content-disposition  http://www.ezservermonitor.com/esm-web/downloads/version/2.5

Eenmaal gedownload, pak je de nieuwe map uit en verwijder je het archief

unzip ezservermonitor-web_v2.5.zip
sudo rm ezservermonitor-web_v2.5.zip

Nu de installatie is voltooid, kunnen we verder gaan met het opzetten van het bewakingssysteem van uw Raspberry Pi. Maar net daarvoor om de toegang vanuit een browser te vergemakkelijken, is het mogelijk om de map waarin eZ Server Monitoring zich bevindt te hernoemen

mv eZServerMonitor-2.5/ monitoring/

Wat betreft de werkelijke configuratie van de monitoring, vindt u het in de conf map.

nano monitoring/conf/esm.config.json

In dit bestand raden we u aan om alle onwaarheden te vervangen door waar. Wanneer u de interface ziet, begrijpt u gemakkelijk wat de verschillende instellingen zijn en past u de configuratie aan wanneer u deze nodig hebt.

Om toegang te krijgen tot uw bewakingssysteem, hoeft u alleen maar een browser te openen en de URL van het IP-adres van uw Raspberry in te voeren, gevolgd door de naam van de map waarin uw controle zich bevindt. Naar aanleiding van deze tutorial en met een Raspberry Pi die een IP heeft in 192.168.1.40 zou geven:

http://192.168.1.40/monitoring/

Nu ben je met een Raspberry Pi onder 🙂

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Flits de groene LED aan boord van de Raspberry Pi. Schakel een LED aan en uit met de Raspberry Pi en Python. De Raspberry Pi 4 komt aan in een 8 GB RAM-versie! Maak een Raspberry Pi-cluster met Docker Swarm Hoe een programma draaien bij het starten van de Raspberry Pi?
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!