Impression 3D avec une Raspberry Pi

Bedien een 3D-printer op afstand met de Raspberry Pi en Octopi.

Bijgewerkt 22 mei 2019 - 0 Opmerkingen - , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Net als de Raspberry Pi is 3D-printen een van de bijna essentiële tools voor makers, hackers en andere hackers.

Maak bijna elk plastic object in een paar uur tijd, tegen belachelijke kosten en met de enige beperking dat je een 3D-model hebt. Voor iedereen die prototypes maakt, is dit een beetje een droom.

Het was dus slechts een kwestie van tijd voordat we een tutorial maakten waarin we de twee thema's, 3D-printen en Raspberry Pi, samenbrachten.

Vandaag gaan we zien hoe we een 3D-printer op afstand kunnen besturen met een Raspberry Pi en de Octopi-distributie, die het resultaat is van de mix van Raspbian en de Octoprint-software.

Het doel is om op afstand een 3D-printer te kunnen besturen, het printen van een bestand op afstand te activeren en het printproces live te observeren via een webcam.

Welke apparatuur om een 3D-printer te besturen met Octopi?

Om deze tutorial te volgen, heb je het volgende materiaal nodig (klik op de link om de prijs online te zien):

Naast dit alles heb je natuurlijk een 3D-printer nodig.

Ik vermoed dat sommigen van jullie nog geen printer hebben, een aankoop overwegen en zich afvragen welke printer ze moeten kiezen. Ik beweer absoluut geen expert op dit gebied te zijn, ik kan u alleen mijn gevoelens en mijn persoonlijke ervaringen geven.

Door mijn studie, mijn professionele en persoonlijke ervaringen, had ik de mogelijkheid om een aantal 3D-printers te gebruiken en veel onderdelen te zien die door 3D-printen werden geproduceerd.

Persoonlijk heb ik nu een Alfawise U20-printer waar ik volledig tevreden mee ben. De tutorial is daarom met deze printer uitgevoerd en de verschillende voorbeelden zullen voor deze printer worden gemaakt.

Als je op zoek bent naar een eerste machine om te kopen, denk ik dat de Alfawise U20 een zeer goede machine is om mee te beginnen met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding en printvolume. De geproduceerde prints behoren tot de mooiste die ik heb gezien.

Misschien is het enige waar ik bij deze printer over moet klagen, is het ontbreken van een geautomatiseerd kalibratiesysteem.

Hier is een voorbeeld van de indruk die een persoon zou kunnen bereiken met de Alfawise U20, links zonder en rechts met TL-smoothers.

Afgezien van de Alfawise kan ik ook de Creality CR-10 aanbevelen die relatief dichtbij is maar een grotere gemeenschap heeft.

Om vandaag met 3D printen te beginnen lijken deze twee modellen mij het meest geschikt.

Zie de Alfawise U20 Zie de Creality CR-10

Installeer Octopi op de SD-kaart

Octoprint is software voor het aansturen van 3D-printers via een webinterface.

Als de software als zodanig op alle soorten machines kan worden geïnstalleerd, biedt de Octopi-distributie een vooraf geïnstalleerde en voorgeconfigureerde versie voor de Raspberry Pi via het Raspbian-systeem.

In deze tutorial is het daarom deze distributie die we gaan gebruiken. Om dit te doen, begint u met het downloaden van het volgende adres: https://octopi.octoprint.org/latest

Download ook de Etcher-software, waarmee we Octopi op de MicroSD-kaart kunnen installeren.

Zodra Etcher en Octopi zijn gedownload, plaatst u de MicroSD-kaart in uw computer en start u Etcher. Klik op "Afbeelding selecteren" en selecteer de afbeelding van Octopi. Klik vervolgens op "Select Drive" en kies de MicroSD-kaart. Klik ten slotte op "Flash!".

Configureer de wifi van de Raspberry Pi

Nu de afbeelding op de SD-kaart is geïnstalleerd, gaan we Octopi configureren zodat deze verbinding maakt met uw wifi. Als u rechtstreeks verbinding wilt maken met Ethernet, kunt u deze stap overslaan.

Open je bestandsverkenner en ga naar de opstartpartitie van de SD-kaart.

Gebruik een teksteditor (zoals kladblok of kladblok ++ op Windows, Gedit op Linux, enz.) Om het bestand te openen octopi-wpa-supplicant.conf in de opstartpartitie.

Maak het bestand helemaal leeg en plak in plaats daarvan de onderstaande tekst.

## WPA/WPA2 secured
network={
  ssid="nom_box"
  psk="mdp_box"
}

country=FR

ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev
update_config=1

Vervang de onderdelen nom_box en mdp_box door de naam en het wachtwoord van uw box.

Deze instelling is geldig voor boxen die WPA-beveiliging gebruiken (90% van de recente boxen). Als uw box in plaats daarvan WEP-beveiliging gebruikt, gebruikt u de onderstaande configuratie.

## WEP "secured"
network={
  ssid="nom_box"
  key_mgmt=NONE
  wep_key0="mdp_box"
  wep_tx_keyidx=0
}

country=FR

ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev
update_config=1

Zodra het bestand is gevuld, slaat u het op en verwijdert u de SD-kaart.

Eerste start van Octopi op de Raspberry Pi

Nu we de wifi hebben geconfigureerd, kunnen we de installatie op de Raspberry Pi voltooien.

Om dit te doen, steekt u de SD-kaart in uw Raspberry en sluit u de camera aan, en vervolgens de Raspberry-voeding.

Wacht een paar minuten totdat de Raspberry Pi volledig is opgestart en correct is aangesloten op het netwerk.

Eerst wijzigen we het standaardwachtwoord van de Raspberry Pi via SSH.

Om dit te doen, maakt u in SSH verbinding met de host octopi.local met de gebruiker pi en het wachtwoord raspberry. Als u niet weet hoe u SSH moet gebruiken, kunt u onze tutorial over het onderwerp lezen.

Eenmaal verbonden in SSH, voert u de opdracht uit sudo raspi-config, kies "Gebruikerswachtwoord wijzigen" en voer het nieuwe wachtwoord in dat u wilt gebruiken.

Zodra het wachtwoord is gewijzigd, kunnen we de installatie van Octopi afronden.

Configureer Octoprint

Om Octoprint te configureren, sluit u eerst uw 3D-printer aan op uw Raspberry Pi via USB, en maakt u vervolgens verbinding met het adres http: //octopi.local vanaf een computer die is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als de Raspberry.

U bevindt zich op de startpagina van Octoprint en voor de "Setup Wizard".

De eerste stap is om het Octoprint-wachtwoord in te stellen om te voorkomen dat iemand iets op uw 3D-printer laat afdrukken.

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u wilt gebruiken, klik vervolgens op "Toegangscontrole ingeschakeld houden" en volg "Volgende".

In de volgende stap kunt u kiezen of u wilt dat Octoprint-auteurs statistische gegevens kunnen verzamelen. Kies naar eigen inzicht en klik op "Volgende".

U kunt nu het Octoprint-verbindingsverificatiesysteem configureren. Laat het zoals het is en klik op "Volgende"

De volgende stap is het opzetten van het blacklist-systeem voor plug-ins, dat u zou moeten beschermen tegen het installeren van onveilige plug-ins. Activeer of deactiveer het systeem volgens uw keuze en klik vervolgens op "Volgende".

In het volgende deel kunt u een aangepast profiel voor Cura configureren, sla deze stap over.

Vervolgens kunnen we een aangepast profiel voor onze printer configureren. Hierdoor kunnen we met name de naam van de printer definiëren, maar vooral het bruikbare printvolume.

Typ de naam van de printer in het gedeelte "Algemeen".

Vervolgens het printvolume in het gedeelte "Printbed & build volume". Pas deze informatie aan uw printermodel aan. Als u een Alfawise U20 gebruikt, kunt u de onderstaande instellingen gebruiken.

Laat het "Axes" -gedeelte zoals het is en configureer het "Hotend & extruder" -gedeelte om de configuratie aan te passen aan de grootte van uw printmondstuk (0,4 mm voor de Alfawise U20). Als u klaar bent, klikt u op "Volgende".

Het enige wat u hoeft te doen is op "Voltooien" te klikken en dat is alles, uw printer is geconfigureerd.

Om te beginnen heb ik je de software zelf laten ontdekken, het is echt heel simpel en je vindt er veel tutorials online!

Maak Octoprint toegankelijk via internet

Voorlopig is Octoprint alleen te gebruiken vanaf uw lokale netwerk. Als je hem vanaf internet wilt kunnen bedienen, moet je je Raspberry Pi van buitenaf toegankelijk maken. Hiervoor is de eenvoudigste oplossing waarschijnlijk om een DynDNS-service te gebruiken, waarmee u een domeinnaam aan uw box kunt koppelen.

Er zijn veel DynDNS-services en de instellingen verschillen een beetje afhankelijk van de box, maar de algemene principes blijven hetzelfde.

Deze tutorial is al behoorlijk lang genoeg, ik verwijs je naar onze tutorial gewijd aan het online zetten van een Raspberry Pi met een DynDNS, die je maar een klein beetje zult moeten aanpassen!

Het enige wat u hoeft te doen is modelleren en afdrukken!

4/5 - (1 stemmen)
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Hoe SSH op de Raspberry Pi te activeren. Bitcoin uitgelegd aan mijn grootmoeder, inleiding voor beginners. Zet bestanden over naar de Raspberry Pi zonder FTP met SSH. Koop uw Raspberry Pi 3B + en zijn accessoires, onze koopgids! Gebruik een domeinnaam met de Raspberry Pi om deze via internet toegankelijk te maken.
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!