Module caméra avec LED rouge allumée.

Schakel de camera-LED uit voor Raspberry Pi.

Bijgewerkt 24 augustus 2020 - 0 Opmerkingen - , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Wat is er vervelender dan leds? Het verbruikt niets, het maakt 's nachts licht en het wijst vaak op dingen die we discreet willen houden.

Op de cameramodule van de Raspberry Pi lukt het de LED om dit allemaal tegelijk te doen. We zullen daarom in deze tutorial zien hoe je deze LED kunt deactiveren!

De hardware die nodig is om de LED uit te schakelen.

Om de camera te deactiveren werken we alleen op softwareniveau. Er is dus geen speciale uitrusting nodig. Alles wat u nodig heeft is:

  • Uw SD-kaart met Raspbian geïnstalleerd
  • Een trendy en functionele Pi-camera.

Open eerst het bestand config.txt

De stichting was zich er terdege van bewust dat deze led in veel situaties een handicap is en heeft daarom de deactivering ervan vanaf het begin gepland. Om de LED van de cameramodule uit te schakelen, hoeft u alleen maar een regel in het bestand te wijzigen /boot/config.txt.

Om toegang te krijgen tot dit bestand, zijn er twee oplossingen voor u beschikbaar. Maak verbinding met de Raspberry Pi en open het bestand /boot/config.txt rechtstreeks in opdrachtregels. Ofwel sluit u de SD-kaart rechtstreeks op uw computer aan en bewerkt u het bestand config.txt in de score boot (de enige die zichtbaar is onder Windows).

Tweede en laatste stap, voeg de regel toe om de LED uit te schakelen.

Nu dat het bestand config.txt open is, hoeven we alleen de regel toe te voegen die de Raspberry Pi vertelt om de LED niet in te schakelen. Voeg hiervoor de volgende regel toe aan het einde van het bestand:

disable_camera_led=1

En als u de camera opnieuw wilt activeren, hoeft u alleen de 1 door a 0 !

En daar heb je het, de volgende keer dat je de Raspberry Pi herstart, zal de camera-LED niet meer branden!

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Zet bestanden over naar de Raspberry Pi zonder FTP met SSH. Nieuwe Raspberry Pi 4, wat is er nieuw, welke prijs, waar te koop? Hoe SSH op de Raspberry Pi te activeren. Bitcoin uitgelegd aan mijn grootmoeder, inleiding voor beginners. Hoe vind je het IP-adres van je Raspberry Pi?
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!