Koop de Raspberry Pi 4 en zijn accessoires om de valkuilen te vermijden.

Bijgewerkt 6 september 2019 - 0 Opmerkingen - , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

De Raspberry Pi 4 heeft veel veranderingen aangebracht, waaronder een vrij sterke verandering in connectiviteit, waardoor bepaalde historische accessoires niet compatibel zijn. Als u een Raspberry Pi 4 wilt aanschaffen, moet u daarom zorgvuldig de accessoires kiezen die nodig zijn voor het gebruik ervan.

Om dit alles te verduidelijken, bieden we u daarom deze korte gids aan met de producten die nodig of aanbevolen zijn om de Raspberry Pi 4 te kunnen gebruiken en de valkuilen die u moet vermijden!

Zie prijzen op Amazon.fr

Te lang om te lezen? samenvatten

Wil je niet alle uitleg lezen? Om samen te vatten als u de Raspberry Pi wilt aanschaffen, heeft u per se nodig:

U heeft waarschijnlijk ook nodig:

De rest is optioneel en hangt af van uw specifieke behoeften. Houd er rekening mee dat de voeding, de HDMI-kabel en de box niet compatibel zijn met de vorige Raspberry Pi-modellen!

Wat zijn de veranderingen met de komst van de Raspberry Pi 4?

De nieuwe versie 4 van de Raspberry Pi introduceert veel veranderingen, zowel qua rekenkracht als qua uiterlijk en connectiviteit.

Wat de rekenkracht betreft, is de Raspberry Pi 4 verkrijgbaar in drie versies die respectievelijk 1 GB, 2 GB en 4 GB RAM bieden.

Raspberry pi 4 bovenaanzicht
De Raspberry Pi 4 van bovenaf gezien, we zullen overigens het copyright 2018 noteren: b.

Bovendien gaat de processor van Cortex A43 naar Cortex A72, krachtiger en verbruikt minder energie, maar vooral leidend tot een wijziging van de GPU, die nu een VideoCore VI wordt, waardoor met name video in 4K kan worden afgespeeld, tot twee schermen!

Ten slotte verandert de Ethernet-poort in 1 Gigabit en worden twee van de 4 USB 2.0-poorten USB 3.0.

Al deze veranderingen brengen noodzakelijkerwijs fysieke veranderingen op de kaart met zich mee, waardoor het nodig is om bepaalde accessoires te vernieuwen, en soms om de nieuwe goed te kiezen!

De verplichte accessoires om de Raspberry Pi 4 te gebruiken.

Met deze verbeteringen doorgevoerd in versie 4, veranderen de verplichte accessoires om de Raspberry Pi 4 te kunnen gebruiken een beetje ten opzichte van eerdere versies.

Inderdaad, de nieuwe componenten van de Raspberry Pi verbruiken waarschijnlijk iets meer stroom, wat in de ogen van de stichting gerechtvaardigd was om over te schakelen van een micro-USB-voeding naar een USB-C-voeding.

De stroom is nu USB-C, maar niet alle laders zijn compatibel!

Om je Raspberry Pi 4 te kunnen gebruiken, heb je dus in ieder geval ook de volgende accessoires nodig:

Een belangrijk punt moet worden opgemerkt met betrekking tot de USB-C-voeding. Vanwege een ontwerpprobleem met de USB-C-connector, werken sommige USB-C-kabels niet met de Raspberry Pi 4. Dit is het geval voor veel elektronisch gemarkeerde kabels (zoals die van Apple).

Het probleem moet worden opgelost met een toekomstige beoordeling van de Pi 4. Maar als je van plan was je telefoonkabel te gebruiken om de Pi 4 van stroom te voorzien, overweeg dan om in plaats daarvan een speciale voeding aan te schaffen, zoals de Raspberry Pi-compatibele USB-C-oplader hierboven.

Zeer handige accessoires maar niet essentieel.

Naast de onmisbare accessoires waarmee je je Raspberry Pi niet eens zonder kunt starten, worden een paar extra accessoires ten zeerste aanbevolen.

Ten eerste moet u uw Raspberry Pi waarschijnlijk op een beeldscherm aansluiten en de kans is groot dat u thuis niet hebt wat u nodig heeft.

De HDMI-poort is verdwenen om plaats te maken voor twee micro-HDMI!

De Raspberry Pi 4 ondersteunt nu twee schermen, het moet twee videopoorten hebben in plaats van slechts één zoals bij eerdere versies. Helaas zijn de HDMI-poorten te groot om er twee op de Raspberry Pi te passen. De oplossing die door de stichting werd gekozen, was daarom om de HDMI-poort te veranderen in twee Micro-HDMI-poorten.

Daarom, als je je Raspberry Pi 4 op een beeldscherm wilt aansluiten, moet je een Micro-HDMI-naar-HDMI-kabel kopen, tenzij je er al een hebt (wat vrij onwaarschijnlijk is, deze kleine beesten zijn zeldzaam. ). Reken ongeveer 6 €.

Naast een HDMI-kabel heb je misschien een hoesje nodig, zowel om je Raspberry Pi te beschermen als om hem er beter uit te laten zien.

De behuizing van de Pi 4 behoudt hetzelfde ontwerp door simpelweg de locatie van de poorten te veranderen.

Wat betreft de voeding, wees voorzichtig bij het kiezen van een behuizing die geschikt is voor de Raspberry Pi 4, omdat de cases van eerdere versies niet langer compatibel zijn, de locatie van bepaalde componenten (micro-HDMI-poorten, USB-poorten en Ethernet-poort) uitwisseling.

Je vindt er voornamelijk twee soorten aanbiedingen, de eenvoudige hoesjes en de hoesjes met ventilator (wat een goed idee is voor multimediatoepassingen, de Pi 4 heeft een zekere neiging tot opwarmen).

Voor eenvoudige gevallen raad ik de officiële case bij kubii aan. En voor dozen met een ventilator raad ik deze doos + USB-C-voedingskit aan.

Je hebt natuurlijk ook een muis en toetsenbord nodig, maar ik weet zeker dat je deze in huis hebt!

Enkele specifieke accessoires.

Ten slotte kunt u, afhankelijk van uw behoeften, naast de essentiële accessoires ook de volgende accessoires gebruiken.

Dus als je videobewaking wilt doen, heb je een camera nodig die geschikt is voor de Raspberry Pi. Goed nieuws, er is geen verandering ten opzichte van eerdere versies. Je kunt dus de traditionele officiële camera van de Raspberry Pi gebruiken.

Als je je Raspberry Pi in een multimediale setting wilt gebruiken (mediacenter, retro-gaming, seedbox, etc.), heb je naast je Raspberry Pi waarschijnlijk een externe USB-harde schijf nodig. Met de toevoeging van usb 3.0 poorten op de Pi 4 raad ik je daarom aan om voor een usb 3.0 compatibele harde schijf te kiezen.

Eindelijk, als je je Raspberry Pi 4 met touch wilt gebruiken, opnieuw goed nieuws, het officiële touchscreen blijft volledig compatibel!

Conclusie, pas op voor USB-C en Micro-HDMI!

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om iets duidelijker te zien in de jungle van accessoires voor de Raspberry Pi.

Samenvattend blijft de Pi 4 compatibel met veel accessoires van vorige generaties, maar je zult noodzakelijkerwijs de voeding moeten veranderen voor een USB-C, evenals de doos en de HDMI-kabel voor een Micro-HDMI naar HDMI!

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Hoe SSH op de Raspberry Pi te activeren. Bitcoin uitgelegd aan mijn grootmoeder, inleiding voor beginners. Zet bestanden over naar de Raspberry Pi zonder FTP met SSH. Koop uw Raspberry Pi 3B + en zijn accessoires, onze koopgids! Gebruik een domeinnaam met de Raspberry Pi om deze via internet toegankelijk te maken.
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!