La Raspberry Pi 3B+ viens de sortir !

Release van de nieuwe Raspberry Pi 3B, wat nieuw, welke prijs, waar te kopen?

Bijgewerkt 14 maart 2018 - 0 Opmerkingen - , , , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Vandaag is de dag van de nummers (er is echt een dag voor alles), en de stichting maakte van de gelegenheid gebruik om de release van een nieuwe versie van de Raspberry Pi 3, de Pi 3B aan te kondigen!
Netwerkverbinding, verbeterde processor, we zullen samen zien welke nieuwe functies we hebben in deze Raspberry Pi 3B, die beschikbaar is bij Amazon op ongeveer 35 graden.

Controleer de prijs bij Amazon

De Raspberry Pi 3B verbetert de netwerkconnectiviteit

Met de Raspberry Pi 3B lijkt de basis zich vooral te hebben gericht op het netwerkverbindingsgedeelte van de Pi, voornamelijk door het verbeteren van de bestaande. Drie punten zijn daarom verbeterd, Wi-Fi, Ethernet en Bluetooth.

Een dual-band Wi-Fi chip

Wi-Fi schakelt van een Wi-Fi type 802.11n naar een Wi-Fi type 802.11ac, met wi-fi op de 2,4 Ghz-band alleen, naar een Wi-Fi op de 2,4 en 5 Ghz band. Er zijn verschillende voordelen op te merken.

Ten eerste, een verbetering van de theoretische snelheid van Wi-Fi (hoewel het in feite is verre van zeker dat het verschil zal duidelijk zijn), dan betere compatibiliteit met routers, omdat het nu mogelijk zal zijn om de pi aan te sluiten op een 5 Ghz router. Ten slotte, lagere interferentie met nabijgelegen netwerken, met Wi-Fi 5 Ghz wordt gebruikt minder dan 2.4.

Een snellere Ethernet-poort

Wat de Ethernet betreft, dingen zijn eenvoudiger, de Raspberry Pi 3B biedt een Ethernet-poort op 300Mbps, vergeleken met slechts 100Mbps voor de Pi 3. Een zeer goed nieuws dus voor degenen die graag een NAS monteren met de Raspberry Pi.

Merk op dat het ook mogelijk is om de Pi direct van stroom te krijgen via de Ethernet-poort door de Power Over Enternet Hat, de kracht van de Power Over Enternet, toe te voegen aan de markt in de buurt van een paar jaar.

Overschakelen naar Bluetooth 4.2

Tot slot, als het gaat om Bluetooth, gaan we van een bluetooth 4.1 naar een bluetooth 4.2.

De laatste biedt een betere beveiliging van Bluetooth, met inbegrip van de toevoeging van een functie die wordt verondersteld om te voorkomen dat het bijhouden van de positie van de gebruiker zonder hun toestemming. De bluetooth 4.2 biedt ook verhoogde overdrachtsnelheden, aangekondigd als 2,5 keer sneller (in theorie natuurlijk, de feiten zullen waarschijnlijk een beetje anders). Ten slotte moet het elektriciteitsverbruik lager zijn.

Betere beveiliging, verbeterde snelheid, minder verbruik, Bluetooth 4.2 moet daarom goed nieuws zijn voor alles wat domotica en verbonden object!

Een iets snellere processor

Naast verbeteringen in de netwerkconnectiviteit biedt de Raspberry Pi 3B ook een processorupdate, van een 1,2 GHz Broadcom BCM2837 tot een 1,4 GHz Broadcom BCM2837B0.

Het verschil is niet enorm en mag niet gepaard gaan met enorme prestaties pieken als we in staat waren om ze te leren kennen tussen Pi 2 en 3, maar het is nog steeds ongeveer 15% en dus maakt het mogelijk om, in principe, een meer interessante cadans dan die van een overgeklokte Pi 3.

Hoewel pure prestaties naar verwachting niet zullen stijgen, heeft de stichting aangekondigd dat deze nieuwe processor de thermische afvoer en stabiliteit van de voeding aanzienlijk verbetert. Dus nogmaals, goed nieuws voor hackers die houden van domotica en IoT.

Koop de Raspberry Pi 3B, prijs en beschikbaarheid

Last but not least, die van de prijs en beschikbaarheid van het product. Zoals gebruikelijk wilde de stichting de historische prijs van de Raspberry Pi, 35 euro, houden.

Om de raspberry Pi 3B te vinden, is de makkelijkste manier waarschijnlijk om te kijken naar Amazon, waar het beschikbaar is voor ongeveer 35 euro.

Controleer de prijs bij Amazon
Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Flits de groene LED aan boord van de Raspberry Pi. Schakel een LED aan en uit met de Raspberry Pi en Python. De Raspberry Pi 4 komt aan in een 8 GB RAM-versie! Monitor je Raspberry Pi met eZ-servermonitor Hoe een programma draaien bij het starten van de Raspberry Pi?
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!