Clavier et souris officiels de la Raspberry Pi

Officieel toetsenbord en muis vrijgegeven voor de Raspberry Pi.

Bijgewerkt 4 april 2019 - 0 Opmerkingen - , ,

ⓘ Cet article peut avoir été partiellement ou totalement traduit à l'aide d'outils automatiques. Nous nous excusons des erreurs que cela pourrait engendrer.

Het was lang geleden dat we een artikel op de site hadden geschreven. Vandaag pakken we de pen weer op om je te vertellen over een (kleine) gebeurtenis in de wereld van de Raspberry Pi, gewoon om weer op het goede spoor te komen.

Inderdaad, na het scherm, de behuizing en de voeding kondigde de Raspberry Pi Foundation op 2 april de marketing aan van zijn officiële muis en toetsenbord voor de Raspberry Pi, rond de € 9 en € 20.

Controleer de prijs van de muis Bekijk de prijs van het toetsenbord

Laten we samen een kleine rondleiding door deze nieuwigheden maken.

Een bedrade muis met 3 knoppen zonder verrassingen

Laten we beginnen met de muis. Het is duidelijk een optische muis en geen balmuis (een ander object dat zich bij onze computermusea heeft aangesloten).

Dit is momenteel alleen te koop op Kubii.fr, ongeveer € 8,50. Het is een veilige gok dat het in de komende dagen of weken beschikbaar zal zijn op Amazon.

Bovendien lijkt de gebruikte technologie die van optische LED te zijn, in tegenstelling tot de lazer-technologie, waarbij de tweede vooral het voordeel heeft probleemloos te kunnen worden gebruikt op reflecterende oppervlakken, maar de eerste is relatief goedkoper.

Officiële muis van de Raspberry Pi.
De officiële muis gebruikt de rode en witte kleuren van de funderingen.

Het is niet verwonderlijk dat de stichting daarom de keuze heeft gemaakt voor prijs boven die van hoge prestaties, een keuze des te coherenter aangezien deze muis absoluut niet bedoeld is voor gebruik van het gaming-type dat, a priori, de enige is die rechtvaardigen het gebruik van een lasermuis.

Naast deze bijna uitsluitend technische keuze zijn er nog twee belangrijke punten.

Allereerst de keuze die de stichting heeft gemaakt om een zeer eenvoudige muis te behouden, met slechts drie knoppen, rechtsklikken, linksklikken en centraal scrollwiel. De centrale wijzerplaat is fysiek, geen aanraakbeheer, kortom niets erg ambitieus.

Toen, meer verrassend en, naar mijn mening een beetje spijtig, koos de stichting ervoor om geen bluetooth-verbinding met haar muis aan te bieden. Een keuze die wederom zeer waarschijnlijk wordt verklaard door kostenkwesties, maar die de use-cases een beetje beperkt.

Ten slotte hadden we qua ergonomie de muis niet in de hand, maar de afbeeldingen en diagrammen laten een ronde muis zien, relatief genereus in de hand, en die zou daarom behoorlijk bevredigend moeten zijn.

Laten we naar het toetsenbord gaan.

Een eenvoudig maar effectief toetsenbord

Door gebruik te maken van de rode en witte kleuren van de basis, is het toetsenbord beschikbaar in 6 talen, Engels, VS en VK, Frans, Italiaans, Spaans en Duits

Wat betreft de muis, het toetsenbord kan momenteel alleen in Frankrijk worden gekocht bij Kubii, ongeveer 20 €. Maar nogmaals, we verwachten dat het heel snel op Amazon zal landen.

Wat betreft het toetsenbord, dit is ook zonder grote verrassingen, maar heeft het voordeel dat het eenvoudig is, van goede smaak is en het lijkt te hebben besloten om de toetsen op hun normale locatie te bewaren (dank u mijn God, ze hebben de toetsen niet omgedraaid. Fn-, Ctrl- en Alt-toetsen maken geen horizontale enter-toets, noch verplaatst de punthaak, speciale virtuele middelvinger voor Lenovo Thinkpads en andere MSI-gaming-pc's die de vreugde zijn van computerstudenten en het ongeluk van hun leraren …).

Officieel toetsenbord van de Raspberry Pi
Klein leuk detail, de "Windows" -toets die op veel toetsenborden beschikbaar is, is vervangen door een Raspberry-toets!

Het toetsenbord is een 79-toets, dat wil zeggen een toetsenbord zonder numeriek toetsenbord, wat sommigen zou kunnen verwarren, maar wordt duidelijk verklaard door een kwestie van kosten en vooral van grootte.

Hoewel dit toetsenbord over het algemeen ook niets revolutionairs te bieden heeft, biedt het wel het enorme voordeel dat het 3 USB-poorten bevat, waardoor die van de Raspberry Pi worden uitgebreid! Het is daarom mogelijk om de muis rechtstreeks op het toetsenbord aan te sluiten in plaats van op de Raspberry Pi, wat de stichting niet nalaat in zijn diagrammen te benadrukken.

Diagram met een Raspberry Pi en officiële randapparatuur.
Het door de stichting gepubliceerde diagram toont een standaardopstelling met officiële accessoires.

Dankzij dit kleine detail betekent dit dat de Raspberry Pi het equivalent van 5 USB-poorten beschikbaar heeft, zodra het toetsenbord en de muis zijn aangesloten.

Een ander punt om op te merken, de aansluiting van het toetsenbord. Om het toetsenbord op de Raspberry Pi aan te sluiten, gebeurt dit inderdaad via een USB-kabel naar mini-usb

Uiteindelijk een goed idee of niet?

Persoonlijk ga ik deze accessoires niet gebruiken om een vrij simpele reden, ik heb thuis al een voorraad toetsenbord en muis. En ik neem aan dat dat voor velen van ons het geval is.

Er is echter echte interesse in de stichting en minder gevorderde gebruikers. Door de muis en het toetsenbord toe te voegen aan de lijst met officiële randapparatuur, biedt de stichting nu namelijk direct alle accessoires die nodig zijn voor het volledige gebruik van een Raspberry Pi.

Dit zou de stichting daarom in staat moeten stellen een compleet officieel pakket aan te bieden voor beginners, die misschien een nieuwe markt aanvallen.

Notez cet article.
Delen
Nieuwsbrief
Auteur :
Raspberry Pi FR
Word lid van de Raspberry Pi-gemeenschap
Van een computer van $ 35 zijn al 10 miljoen exemplaren verkocht
KOOP DE NIEUWE RASPBERRY PI 4
Gerelateerde tutorials
Flits de groene LED aan boord van de Raspberry Pi. Schakel een LED aan en uit met de Raspberry Pi en Python. De Raspberry Pi 4 komt aan in een 8 GB RAM-versie! Monitor je Raspberry Pi met eZ-servermonitor Hoe een programma draaien bij het starten van de Raspberry Pi?
Geen reacties

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneer u op de nieuwsbrief.
Vond je dit artikel leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte!